L’Agrupació Esportiva Roses és un cul inquiet i el curs que ve encadenarà quatre temporades seguides combinant la Segona i Tercera Catalana. A partir del setembre, ho farà de nou a Segona després d’assolir, dissabte passat, l’ascens a la promoció contra el Sant Jaume de Llierca.

El conjunt de Gabri Maragall s’havia classificat per a la promoció d’ascens a l'última jornada de la lliga regular de Tercera, prenent la segona plaça al Marca de l'Ham, i en el play-off va obtenir la fita tot aprofitant el valor dels gols a camp contrari. L’1-1 de feia set dies a l’anada a terres garro­txines, amb un gol al minut 85 de l’incansable Edu Sastre -onze temporades al primer equip amb un impàs a l’Esplais-, ha acabat decantant l’eliminatòria. Dissabte, el Roses en van fer prou de mantenir el 0-0 inicial davant 400 espectadors a Mas Oliva per recuperar una categoria que havien perdut feia només un any. Els gols del pitxitxi Robert Fernández, vitals durant la temporada, i més després de la marxa d’Hicham Al Hamidi al Sant Esteve d’en Bas, aquest cop no van ser necessaris.

Amb juvenils al camp com el davanter Joan Baduà, que va sortir d’inici, els costaners es van mostrar ferms, amb un segur Sergio Feria sota els pals i malgrat el contratemps de la lesió del central Adil. El seu lloc el va ocupar Xavi Fages, que reapareixia i que va tornar a demostrar la seva predilecció amb els llançaments de falta, si bé la pilota va acabar al travesser a la recta final. Els de la Garrotxa van seguir vius fins al final, però el desencert en els metres finals els van condemnar.

El 2016 del Roses ha estat per emmarcar perquè des de l’última derrota, al febrer contra el ­Mont-ras, ha encadenat 12 victòries en els últims 15 partits. “Estic molt content per tots, l’any passat vam baixar pels descensos no compensats i aquest ascens els jugadors se’l mereixen”, explicava Maragall al final de l’enfrontament. L’extècnic del Figueres, l’Escala i l’Estartit femení va confirmar que seguirà una temporada més a Mas Oliva, en una decisió que va comunicar a la plantilla dos dies abans del duel transcendental contra el Sant Jaume.

El Base Roses l’espera en el derbi

Amb aquest ascens, la pròxima temporada hi tornarà a haver derbi de la vila perquè el Base Roses va assolir la permanència fa dues setmanes. A més, a la categoria s’hi afegirà l’Escala, descendit de Primera Catalana i població de residència del mateix Maragall. “No hi ha cap pressió a Segona, busquem gent amb compromís i qualitat”, afegeix el tècnic rosinc, que obté el doblet amb l’AE després d’haver-lo ascendit a la mateixa categoria la temporada 2010/11.