Poques sorpreses ha deparat la classificació del Gran Premi de Fórmula 1 del Canadà al circuit Gilles Villeneuve. Els dos Mercedes van tornar a ser els més ràpids, això sí, aquest cop va ser Hamilton el que va marcar el millor temps en el traçat canadenc. Rosberg va ser segon i el tercer en discòrdia, com sol ser habitual l'alemany de Ferrari, Sebastian Vettel.

L'emoció se centrarà en el moment de la sortida, i és que el Gilles Villeneuve és un circuit on els avançaments van cars de veure. Això sí, la sortida sol ser espectacular, sobretot per la importància que té el fet de sortir des del costat net de la graella, un fet que dóna opcions a Vettel d'avançar Rosberg. Hamilton buscarà des de l'inici escapar-se perquè necessita reduir l'avantatge que li porta Rosberg a la general. L'alemany mana amb 106 punts, 24 més que Hamilton.

Darrere dels Mercedes i Vettel surten els dos Red Bull que tenen un bon ritme de cursa al Canadà i que podrien comprometre la posició de Vettel. Qui va tornar a fer més del que es pot és Fernando Alonso, que amb un cotxe dels més limitats de potència del mundial, es va colar entre els 10 primers, malgrat les rectes del circuit. Patirà, però, l'asturià demà amb els rivals que té darrere seu. Sembla, això sí, que Alonso lluitarà per entrar a la zona de punts i, si hi hagués abandonaments, l'asturià té opcions. A qui no li va anar gaire bé la classificació va ser a Carlos Sáinz, que no va poder passar d'una més que discreta quinzena posició. Sáinz va superar només la Q1 on van quedar fora els pilots més modestos. A la següent ronda el pilot madrileny va xocar contra el mur i no va poder continuar. Li tocarà remuntar, doncs, a Sáinz, que també haurà de pensar en una estratègia diferent de la resta per intentar sorprendre. El de Canadà és un dels circuits on més sorpreses hi ha a final de Gran Premi, sobretot pel càstig que suposa pels frens. El circuit té diversos punts on la frenada és especialment complicada. Emoció, doncs, en un Gran Premi on els gran favorits són els Mercedes.