L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), triple campió del món de Fórmula 1, va guanyar ahir al vespre el Gran Premi del Canadà, el setè del Mundial, disputat al circuit Gilles Villeneuve de Mont-real, on l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) va protagonitzar una gran remuntada, passant del vintè lloc de la sortida a una excel·lent novena posició en la línia de meta. A més, el resultat del madrileny Carlos Sainz va tornar a ser millor que el de l'altre Toro Rosso, Daniil Kvyat, que només va poder acabar al dotzè lloc.

Hamilton va aconseguir la seva quaranta-cinquena victòria a la Fórmula 1, la segona consecutiva de la temporada i la cinquena al Canadà, després de guanyar a Mont-real per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que va ser segon, i del finlandès Valtteri Bottas, que en acabar tercer va aconseguir el primer podi de la temporada per Williams. Bottas va ser dels pocs pilots que van apostar per anar només a una sola aturada, i la jugada li va sortir prou bé.

L'alemany Nico Rosberg, que va finalitzar cinquè, per darrere de l'holandès Max Verstappen (Red Bull), segueix líder del Mundial, amb 116 punts, nou més que Hamilton, que havia arrencat primer després que dissabte aconseguís la cinquantena tercera pole-position de la seva carrera a la Fórmula 1. Hamilton va poder circular en solitari, mentre que el seu company d'equip, Nico Rosberg, es va trobar de forma continuada molt trànsit, un fet que l'entorpia una vegada i una altra, i passava dificultats atacant pilots competitius com Kimi Räikkönen. La batalla amb el finlandès va ser tan llarga que quan el va poder passar, ja tenia la resta de pilots capdavanters massa lluny.

Precisament, el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) va concloure sisè, per davant de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que va cedir el tercer lloc al mundial a Sebastian Vettel, que, amb 78 punts, ara en treu sis al seu excompany.

L'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia) va ser vuitè, per davant de Sainz i del seu company mexicà Sergio Pérez, que va entrar en els punts en acabar desè, un lloc per davant de l'asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda), que no va puntuar després d'acabar a l'onzena posició.

Alonso va tenir una arrencada que permetia ser d'allò més optimista. Va guanyar posicions gràcies a l'agitació de la sortida, però l'única aturada qua va fer el va deixar catorzè i ja només va poder remuntar fins a l'onzè lloc, just fora dels punts. Els McLaren ho van passar prou malament en un circuit com el de Mont-real, que premia els monoplaça amb més potència al motor.

La següent prova serà aquest mateix cap de setmana a Baku amb el Gran Premi d'Europa, que es disputarà a la capital de l'Azerbaidjan. Serà una nova oportunitat per veure el duel entre Lewis Hamilton i Nico Rosberg en la pugna pel campionat.