Les seleccions de Gal·les i Eslovàquia s´han encarregat d´encetar el grup B de l´Eurocopa 2016 a l´estadi Matmut Atlantique de Bordeus. Després de 58 anys sense participar en un gran torneig internacional, Gal·les ha debutat en una Eurocopa amb un treballada victòria. Gareth Bale i Robson-Kanu han contrarestat el gol de Duda i han donat al seu país un triomf històric.

Marek Hamsik, el millor jugador eslovac, ha avisat als gal·lesos al minut dos de partit amb una jugada individual excel·lent que ha estat a punt d´acabar en gol. Lluny d´espantar-se, Gal·les ha contestat ràpidament. L´estrella de l´equip, el jugador del Reial Madrid Gareth Bale, ha inaugurat el marcador al minut 10 amb un xut de falta llunyà.

El gol ha donat confiança a la selecció gal·lesa i ha minvat la moral dels eslovacs. El control del partit i el domini territorial s´ha anat decantat lleugerament cap a la selecció d´Eslovàquia. Tot i això, les ocasions de gol han brillat per la seva absència i el joc s´ha concentrat al mig del camp. Gal·les, ben ordenada en defensa, ha resistit a les poques envestides del rival i ha mantingut la porteria a zero quan l´àrbitre ha xiulat el final de la primera meitat.

Els primers compassos dels segons quaranta cinc minuts tampoc han tingut un dominador clar. Eslovàquia, incapaç de portar la iniciativa i de crear ocasions, ha vist com Bale gairebé anota el segon del partit al minut 57 amb una rematada de cap ben aturada pel porter. Però els eslovacs no havien dit encara la última paraula. Al minut 61, després d´una bona jugada per banda dreta, Duda ha aconseguit batre al porter Ward amb un xut creuat.

La igualada d´Eslovàquia ha donat un altre aire al partit. Tot i la lleugera ofensiva eslovaca provocada pel gol i culminada amb dos xuts llunyans, han estat els gal·lesos els que han pressionat més en els últims minuts de l´encontre. I han trobat el premi. Al minut 81, Robson-Kanu ha aprofitat una pilota solta a dins l´àrea per batre al porter amb un xut ras i fluix. Els últims cinc minuts han estat un monòleg eslovac en busca de l´empat. I l´hagués pogut aconseguir Nemec al 87, però el seu remat de cap s´ha estavellat contra el pal i Gal·les s´ha emportat els primers tres punts en joc del grup B.