La Unió Esportiva la Jonquera sabrà el diumenge que ve al vespre a Sant Boi de Llobregat si per primer cop a la seva història puja a Tercera Divisió o es manté, per cinquena temporada seguida, a Primera Catalana. En el partit d'anada de la promoció, en un camp de les Forques ple com mai s'havia vist a l'època moderna, amb 615 espectadors, els nois d'Axel Vizuete van acabar igualant (0-0) contra el Santboià, l'altre sotscampió de la categoria i que, a priori, parteix com a favorit en l'eliminatòria.

Els jonquerencs, sense els sancionats Amós Gaska ni Boido, van acabar mantenint la porteria a zero, un factor que pot ser clau en el partit de tornada del diumenge que ve (18 h) al Joan Baptista Milà. I és que tot el que sigui empat amb gols o triomf a favor de la Jonquera enlairarà els fronterers a una categoria on hi ha Figueres, Peralada, Olot, Palamós i Europa, entre d'altres.

En un duel amb poques ocasions de gol -era emès per les televisions locals a través de la Xarxa, com també ho serà a la tornada- la Jonquera va mantenir-se més viu que mai per fer història i Henry, Pol Compte i Tidiane van gaudir de les aproximacions més clares pels locals.

Els visitants, amb destacats a l'equip com el porter Rafa Leva, exEuropa, o el davanter Josele, amb passat al Santfeliuenc, no es van acabar de mostrar còmodes en el terreny de joc de gespa natural de la Jonquera i voldran aprofitar el factor de la seva superfície, artificial, per trepitjar la Tercera Divisió dos anys després del darrer cop. Fins i tot, el Santboià ha viscut a Segona Divisió B en l'època recent, més concretament al 2011.

LA JONQUERA: Toni Montero, Bena, Bonmatí (Edile, 82'), Alforcea, Iván Ruiz, Tidiane, Fran Pérez (Javi Amigo, 89'), Pep Vergara, Pol Compte (Joel Rama, 85'), Gerard Muñoz i Henry.

SANTBOIÀ: Rafa Leva, Cárdenas, Omar, Kilian, Àlex Ruiz, Liborio Ruiz (Acosta, 89'), Buba, Carlos Martínez (Sergio, 89'), Josele (Kevin, 74'), Pedro Bravo i Aarón Bueno.

GOLS: No n'hi va haver cap.

ÀRBITRE: Álvarez Ubric.

INCIDÈNCIES: 615 espectadors al camp de les Forques de la Jonquera a l'anada de la promoció d'ascens a Tercera Divisió, en un partit emès per a les televisions locals a través de La Xarxa.