En els últims dies, mentre l'anunci oficial del nou entrenador de l'Spar Citylift Girona no acabava d'arribar, el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, tenia ben clar que Eric Surís entomaria el repte perquè "és un tren que no pot deixar escapar un tècnic gironí, preparat i ambiciós, entenent per ambició aquelles ganes de menjar-te el món a aquestes edats...". Puig és conscient que entrenant l'Uni cap tècnic es farà mai ric, però també sap que dirigir un equip que començarà la temporada amb opcions reals de lluitar fins al final per Lliga i Copa "pot obrir moltes portes a un tècnic jove que es vulgui dedicar a això". El protagonista, però, de moment és més prudent. Als seus 33 anys, amb set d'experiència al primer equip del Salt (els últims a Lliga EBA) i des de ben petit aprenent del seu pare a les pistes de bàsquet del GEiEG, Eric Surís avisa que "tot just és el meu primer dia en aquest món professional i ja vaig descobrint coses noves". "Estic agraït per l'aposta de l'Spar Citylift Girona, crec que encaixava en el perfil que van dir en Pere (Puig) i en Xavi (Fernández) de tècnic de la casa, jove i que conegués bé el club, però encara és molt aviat per pensar si m'acabaré dedicant al bàsquet professional encara que està clar que és un món apassionant i que m'atrau molt".

La temporada passada, l'Uni va apostar per un tècnic, Miguel Ángel Ortega, amb molt de currículum a Lliga Femenina i amb dècades de bagatge entrenant equips professionals femenins i masculins. I Ortega va acabar destituït a mitja temporada. Fa dos anys, el club de Fontajau va posar a la banqueta un històric del bàsquet femení de formació amb quaranta anys de carrera: Ramon Jordana. I tampoc va acabar la temporada. Ara l'aposta és radicalment diferent. "Sóc conscient que això és esport professional i que els resultats que aconseguim marcaran la valoració de la meva feina i la continuïtat en el càrrec, però també veig que el club busca amb aquesta aposta una estabilitat a la banqueta que no ha tingut", apunta Surís que serà el setè entrenador de l'Uni Girona a Lliga Femenina 1. Eric Surís sap que el seu nou equip està "obligat" a ser competitiu en Lliga, Copa i competició europea, però troba prematur parlar d'objectius "fins que no estigui clar la plantilla que acabarem tancant nosaltres i la dels altres, tot i que ja sabem que el Perfumerías Avenida és un ?transatlàntic amb totes les jugadores definides i d'un nivell pressupostari brutal".

Eric Surís espera veure com acaben de confeccionar les plantilles els equips bascos, Man Filter o Cadí i, també, saber "si nosaltres podem acabar de tancar la plantilla amb una cinc molt dominant o amb algun altre perfil de jugadora en funció del que ens ofereixi el mercat" per parlar més clarament de les aspiracions de l'equip. Ara bé, més enllà de jugadores concretes, el tècnic gironí està plenament d'acord amb el club amb la idea d'aconseguir, a mitjà termini, una major presència de jugadores catalanes i de la casa a la plantilla. "Ara mateix catalanes és complicat, perquè les millors juguen a fora i tenen un catxet molt elevat, però, com ha fet el club en el meu cas, crec que és el moment d'apostar per jugadores joves catalanes", argumenta un Eric Surís que apunta que Rosó Buch ja marca una línia catalana que podria tenir continuïtat amb alguna jugadora bastant més jove que la mataronina.

Exigent amb la seva pròpia feina, i després d'haver fet una bona temporada amb el Salt, Eric Surís té clar que "la pressió me la poso jo mateix" i no defuig els dubtes que poden haver-hi sobre un tècnic debutant dirigint un grup amb una veterana del pes específic de Noemí Jordana i jugadores amb molta incidència sobre el joc com Ify Ibekwe: "No he estat mai un entrenador amb problemes de relació amb la plantilla, conec la Noe i crec que ens entendrem bé. Ha demostrat aquests últims mesos que és una persona clau i molt implicada en el club dins i a fora de la pista".