El diputat d'Esports, Carles Salgas, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, i Sonia Jurnet, per part de Diversport, han presentat davant els mitjans de comunicació aquestes competicions de triatló que es celebraran a Empuriabrava: Iron Costa Brava, el 12 de juny a Empuriabrava; IVTriatló Empuriabrava, el 18 de setembre a Empuriabrava; i Half Empuriabrava, el 16 d'octubre.

Salgas ha ressaltat "l'aposta que fa Castelló d'Empúries per aquest tipus d'esdeveniments esportius que des de la Diputació valorem molt positivament i als quals dónem suport". Per part de Diversport, han mostrat "l'agraïment de l'empresa envers les facilitats i col·laboració que en tot moment hem obtingut de l'Ajuntament". Per la seva banda l'alcalde ha manifestat " destaquem la importància d'aquestes proves esportives perquè entenem que posicionen el municipi en el segment de turisme esportiu de qualitat, al mateix temps voldria demanar disculpes per les molèsties que es puguin ocasionar als veïns, però estem convençuts que serà molt positiu per a Empuriabrava i Castelló d'Empúries"

La Primera Iron Costa Brava arriba a Empuriabrava el proper diumenge 12 de juny i aplegarà uns 200 participants. Empuriabrava acollirà la primera Iron de la mà de l'empresa Diversport, un acció de posicionament turístic que dinamitzarà els hotels i comerços d'Empuriabrava durant tot el cap de setmana.

Després d'uns anys organitzant amb èxit triatlons de diferents distàncies, el departament d'esports de l'Ajuntament impulsa, a través de l'empresa Diversport, una prova de llarga distància. D'aquesta manera, els prop de 200 participants prendran la sortida a les 7.30 h del matí per fer el tram de natació de 3,8 km a la platja d'Empuriabrava; tot seguit els triatletes agafaran les bicicletes per completar els 180 km en bicicleta i per acabar el tram de 42 km corrent. Està previst que la prova finalitzi passades les 10 de la nit. L'organització ha previst un ampli dispositiu d'avituallament i de serveis mèdics per tal que els corredors estiguin en tot moment atesos; així mateix s'organitzaran activitats pels acompanyants i espectadors que s'apropin a Empuriabrava per gaudir de la prova.

Els recorreguts dels tres segments envolten paratges naturals espectaculars que fan de la prova un repte únic. El primer tram, la natació, es localitzarà a la platja d'Empuriabrava i constarà d'una sola volta. A continuació, el segment de bici de 180 km, distribuït en quatre voltes, recorrerà un circuit sense corbes ni desnivells pronunciats i finalitzarà al passeig marítim d'aquesta localitat. Els 42 km de cursa a peu discorreran per un circuit circular de quatre voltes entre el passeig de la platja i el camí natural del riu Muga. Els organitzadors afirmen d'aquesta prova que és la més plana, que discorre entre canals navegables i al voltant del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Hi ha dues categories de participació: individual o relleus.

L'organització posarà a disposició dels triatletes assistència mèdica al llarg del circuit, per cobrir tot tipus de necessitats; servei de fisioteràpia just a l'arribada a meta, vigilància privada a boxes, que serà efectiva des de l'entrada del material fins que aquest es tregui, així com dutxes i bany. Cada atleta, a més, disposarà d'avituallaments durant el transcurs de la carrera i en finalitzar-la, que constaran d'aigua, beguda isotònica, barretes energètiques, fruita (plàtans i taronges) i xocolata. No faltarà l'assistència mecànica de bicis, perquè es pugui realitzar el servei tècnic gratuït en el punt més llunyà del recorregut ia la zona de meta.

La segona prova tindrà lloc el 16 d'octubre amb el Half Empuriabrava, una prova que discorre en el mateix circuit de l'IRON però amb distàncies diferents, en aquest cas, 1.900 Swim, 90 km bike i 21km run. L'any passat ja va ser un èxit amb un total de gairebé 400 triatletes i s'espera un augment en aquesta edició. Hi ha dues modalitats de participació: individual i per equips.

El Triatló Empuriabrava (esprint i olímpic) es va intentar dur a terme el passat 1 de juny però les inclemències meteorològiques no ho van permetre en cap dels trams. L'organització juntament amb l'ajuntament van decidir ajornar-la al 18 de setembre oferint inscripció gratuïta a tots els participants inscrits en el primer intent,