Tommy Robredo és aquests dies a Olot, on continua el procés de recuperació de l'operació al colze que el manté inactiu des de fa tres mesos i que encara el mantindrà de baixa, almenys, fins a finals d'agost. L'objectiu de Robredo és intentar reaparèixer a l'Obert dels EUA, que es juga del 29 d'agost a l'11 de setembre. Aquesta setmana, a partir de demà i fins diumenge, el tennista garrotxí recupera al CN Olot l'Open Santi Silvas, un torneig que reunirà una vintena de jugadors en cadira de rodes que estrena format després que l'any passat, per motius de calendari, no s'acabés celebrant.

"Fa tres mesos que no jugo, des de Dubai. Tenia el tendó d'un colze mig trencat i vam decidir obrir i ajuntar-lo, cosa que em pot mantenir fora de les pistes fins al setembre", explicava ahir mentre ultimava els preparatius de l'Open Santi Silvas. Robredo va confessar que té "ganes i il·lusió" per seguir competint a dalt de tot, malgrat ser conscient que la inactivitat d'aquesta temporada li farà perdre molts llocs al rànquing ATP. "Ara això no és important. No sé ni en quina posició estic, i quan torni a jugar segurament hauré caigut més enllà del número 100. El que importa és que si tinc el nivell, i crec que el tindré, podré tornar a remuntar". El procés de recuperació l'està duent a terme al CAR de Sant Cugat però aquesta setmana ha traslladat tot l'operatiu a Olot per seguir la posada a punt sense perdre detall del Santi Silvas.

El tennista garrotxí va explicar que en aquesta nova edició l'Open arriba amb novetats. Així 16 tenistes nacionals disputaran el torneig que, per primera vegada, tindrà competició mixta. El Santi Silvas 2016 serà el millor Open puntuable de l'Estat i comptarà amb categoria individual i dobles. La presència internacional l'aportaran 4 dels millors jugadors de tenis de cadira del moment, en un torneig de round robin, que serà un dels atractius.