Figueres serà la seu de la Setmana Barça Jugadors entre l'11 i el 18 de juny, un esdeveniment de l'Agrupació Barça Jugadors per portar el barcelonisme en una localitat de Catalunya i fer-ho de la mà d'exjugadors del FC Barcelona. L'Agrupació i l'Ajuntament de Figueres han organitzat diferents activitats que culminaran el dissabte 18 de juny amb la 15a Trobada de Jugadors del FC Barcelona que tindrà lloc a l'Estadi Municipal de Futbol.

Un dels plats forts de la Setmana Barça Jugadors serà l'exposició Barça Empordà, organitzada amb la col·laboració del Museu del FC Barcelona, i que mostrarà l'estreta relació entre la UE Figueres i el Barça, a través dels futbolistes que han jugat als dos equips. La mostra també inclourà les copes del Triplet aconseguit pel Barça la temporada 2014-15 i una explicació del Nou Camp Nou. L'exposició es podrà veure a la Casa Empordà del 14 al 25 de juny.

La Setmana Barça Jugadors inclou diferents activitats gratuïtes i obertes a tothom: xerrades per a escoles, un clínic per a majors de 40 anys, un clínic per a joves de 7 a 14 anys, una tertúlia d'exjugadors i una trobada al Casal de la Gent Gran.

Festa Barça a Vilatenim

A la 15a Trobada de Jugadors del FC Barcelona es preveu la concentració de més de 150 exjugadors del Barça i els seus acompanyants. A l'Estadi hi jugaran partits entre ells, en una jornada preparada perquè tots els aficionats del Barça de la comarca s'hi puguin acostar i participar en la Festa Barça, on els més menuts podran participar en els clínics que faran els exjugadors del Barça i també a l'activitat FutbolNet, organitzada per la Fundació FC Barcelona. L'autocar del primer equip del Barça i inflables completaran l'animació, que estarà oberta de 10 a 14 hores.

L'Agrupació Barça Jugadors és l'entitat que uneix els exjugadors de futbol del FC Barcelona. Es va fundar el 1959 i està formada per més 1.100 membres, entre exjugadors/es de qualsevol categoria de futbol i simpatitzants. La seva missió és garantir una qualitat de vida digna a l'exjugador i fer-lo partícip de diferents activitats.