La selecció espanyola encara aquest vespre, al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe davant la modesta Geòrgia, la seva última prova en el tercer amistós planificat de preparació de l'Eurocopa 2016, hores abans de viatjar a França i enfrontar-se a la segona defensa consecutiva de la corona europea. La selecció de Geòrgia i Getafe són l'última parada d'Espanya abans del gran repte, l'oportunitat d'ampliar la seva llegenda i convertir-se en la primera del món que conquereix en tres ocasions seguides l'Eurocopa després dels èxits de 2008 i 2012. L'amistós d'avui és, a més, la primera i única ocasió en què el seleccionador Vicente del Bosque pot ajuntar tots els elegits per a la cita i en un assaig.

Recentment inclosos en el grup hi ha els finalistes de Lliga de Campions de Reial Madrid i Atlètic de Madrid, els campions Sergio Ramos i Lucas Vázquez, i els derrotats Juanfran i Koke. A Getafe, tot apunta que, d'inici, arribarà l'estrena de Lucas Vázquez, la gran sorpresa del tècnic, un extrem pur que hereta el paper de revulsiu que al seu dia va tenir Jesús Navas.

Lucas es convertirà en el 70è debutant de l' "era Del Bosque". Habitualment l'últim equip titular amb el qual assaja el seleccionador no veu després gaires canvis en l'estrena en el torneig que afronta. Per això s'espera la seva decisió a la porteria, el desenllaç entre l'experiència d'Iker Casillas i el brillant nivell del curs mostrat per David De Gea. Tot indica que es produirà el relleu.

En defensa la inclusió de Juanfran al lateral dret i Sergio Ramos de central, deixarà veure la imatge de la defensa titular a Getafe, línia imprescindible per a l'èxit a l'Eurocopa amb la solidesa de dos centrals, al costat de Piqué, que de ben segur formen la millor parella d'Europa. Del Bosque ha de decidir a última hora la inclusió o absència de l'onze inicial de dos futbolistes que es perfilen titulars en l'Eurocopa però que han tingut petits contratemps. David Silva té problemes d'al·lèrgia i Álvaro Morata pot deixar el seu lloc a Aduriz per un cop que es va fer contra Corea del Sud