El primer que va fer Johan Zarco un cop va creuar la línia d'arribada com a guanyador de la cursa de Moto 2 va ser anar fins la corba 12, on multitud d'aficionats l'aplaudien mentre cremava pneumàtic i dedicava la victòria a Lluís Salom. Va ser la culminació d'una cursa on als pilots de la segona categoria del campionat els costava de sortir a córrer. Al final va ser l'actual campió del món qui es va imposar a un combatiu Álex Rins, que tot i posar-hi molta voluntat, se sabia inferior a Zarco, que va rodar al darrere del català fins que va decidir passar-lo i anar-se'n sol cap a la victòria. Rins, veient que no tenia gaire res a fer, es va dedicar a no tenir ensurts i va rodar sol fins al final de la cursa, i va acon?seguir d'aquesta manera sumar 20 punts que desbanquen Sam Lowes del capdavant. El britànic només va poder ser sisè ahir al traçat de Montmeló.

El dia s'havia iniciat a les 11 amb la disputa de la categoria més petita, Moto, 3 on es va imposar un pletòric Jorge Navarro, davant de l'actual líder del campionat Brad Binder, que va acabar segon, en part per culpa d'un ensurt a poques voltes del final que el va relegar a la sisena posició. El sud-africà es va posar la granota de treball i va remuntar fins a amenaçar la primera posició de Navarro. El pilot valencià, però, es va mantenir ferm i va creuar primer la línia d'arribada de Montmeló i ara és segon del mundial, a 44 punts de Binder, que domina.