El pilot mallorquí Lluís Salom va morir ahir a la tarda, poc abans de les cinc, després d'haver patit una forta caiguda al circuit de Montmeló durant l'última sessió d'entrenaments lliures de Moto2, del Gran Premi de Catalunya.

L'accident de Salom es va produir al dotzè revolt del traçat barceloní (zona que només s'utilitza per a les motos i no per a les carreres automobilístiques) i va motivar la supensió del que quedava d'entrenaments.

Després de la caiguda Salom va quedar immòbil al costat de la seva moto. Dos cotxes medicalitzats, dues ambulàncies, poc després, i fins i tot l'helicòpter mèdic, van anar al lloc del sinistre per atendre el pilot mallorquí, de 24 anys. A causa de la gravetat del seu estat, es va prendre la decisió d'evacuar Salom per carretera fins a l'Hospital General de Catalunya.

En arribar, el pilot malorquí va ser intervingut per l'equip de traumatologia de l'hospital, però finalment va morir a les 16.55, segons va precisar l'organització del Mundial.

El pilot portuguès Miguel de Oliveira, que anava just darrere del Lluís Salom, quan el mallorquí es va estavellar, va explicar que havia estat una situació «rara» i que havia vist «com s'estavellava» el pilot balear. «Ha estat una cosa molt rara, el que ha passat. Realment no sé el que ha succeït. Sí que he vist que ha impactat contra la protecció del revolt», va assenyalar Oliveira, apuntant que Salom hauria perdut el control de la roda davantera just abans de començar a negociar el fatídic revolt.

Lluís Salom va fer el seu debut en el Campionat Mundial a Jerez el 2009 en la categoria de 125 cc. Va acabar al podi en 25 carreres, incloent nou victòries en el Campionat Mundial de Moto3. El 2012, va aconseguir el subcampionat de Moto3 i, un any més tard, va ser tercer a la general després de lluitar amb el guanyador final, l'empordanès, Maverick Viñales i Alex Rins fins a la darrera cursa a València. Salom també va acabar al podi tres vegades en 41 aparicions en el Campionat del Món de Moto2, l'última vegada, en la primera carrera d'aquest any, que es va disputar al circuit de Losail, a Qatar.

Molts pilots pròxims a Lluís Salom que aquest cap de setmana estaran competint en el MotoGP han expressat el seu dol a les xarxes socials. «Tu vas ser un dels meus rivals més durs, un dels meus millors companys d'equip i després un amic. Et portaré sempre al cor», va escriure Maverick Viñales que, ara fa quatre anys, va lluitar amb Salom pel títol de campió del món de Moto 3 guanyat per l'empordanès.