El FC Barcelona acaba d'informar que el jugador català Marc Bartra fitxarà pel Borussia Dortmund, que pagarà la clàusula de rescissió de contracte, fixada en vuit milions d'euros.

En un comunicat, el Barcelona informa del traspàs i desitja "molta sort" al futbolista, que inicia una trajectòria a la Bundesliga després de no haver pogut fer-se un forat a l'eix de la defensa blaugrana des que va pujar al primer equip, el 2010.

Bartra, que va arribar al club català als 12 anys, atresora en el seu expedient cinc Lligues, dues Lligues de Campions i dues Copes del Rei, entre d'altres trofeus, però sense haver-se fet amb la titularitat, malgrat haver tingut quatre tècnics, els quals sempre han parlat meravelles del jugador, però mai li van donar la confiança necessària fent-li un forat a l'onze titular.

Amb la baixa de Bartra, el Barcelona perd en pocs dies dos jugadors, després d'haver-se fet ja oficial l'adéu del brasiler Dani Alves, com va anunciar ahir el director tècnic, Roberto Fernández.

Bartra, que estarà a l'Eurocopa amb Espanya, ha jugat aquesta temporada 24 partits amb el Barcelona, tretze d'ells a la Lliga, en els quals només va ser titular en quatre ocasions.

El seu adéu estava més cantat des de feia temps per la falta de confiança amb minuts jugats, i després que la clàusula se li hagi reduït a vuit milions pels pocs minuts jugats aquest curs. Finalment, el jugador no ha volgut passar-se una altra temporada a la banqueta o a la graderia i ha acceptat el desafiament de jugar a la Bundesliga.

Aquesta baixa contrasta amb la idea expressada ahir pel director esportiu del Barcelona, qui en una conferència de premsa va parlar clarament que no pesava que el jugador abandonaria el club, i fins i tot es va parlar d'ampliar-li el contracte i tractar amb ell una cessió.

A les xarxes socials, el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, ha enviat el següent missatge: "Gràcies @MarcBartra per haver dedicat més de mitja vida al Barça. Molta sort en aquesta nova etapa".