El pilot espanyol Luis Salom (SAG Team / Kalex) va morir aquest divendres a les 16.55 hores després d'haver patit una forta caiguda al circuit de Montmeló durant l'última sessió d'entrenaments lliures de Moto2, del Gran Premi de Catalunya.

L'accident de Salom es va produir al revolt 12 del traçat barceloní (zona que només s'utilitza per a les motos i no per a les carreres automobilístiques), a falta de 25 minuts per al final de la sessió.

En aquest punt del circuit, Salom va sortir de la pista i, després de patinar al llarg de diverses desenes de metres, va xocar amb la seva pròpia moto, que havia rebotat prèviament en el mur de protecció.

Després de la caiguda, Salom va quedar immòbil al costat de la seva muntura. Dos cotxes medicalitzats, dues ambulància i fins i tot l'helicòpter mèdic van acudir al lloc del sinistre per atendre el pilot mallorquí, de 24 anys. Finalment, va ser traslladat a l'Hospital General de Catalunya, però els metges no van poder salvar-li la vida a causa de les greus ferides ocasionades per l'impacte amb la moto.

En arribar, ha estat intervingut per l'equip de traumatologia de l'hospital, però finalment ha mort a les 16.55, hora local, segons ha precisat l'organització del Mundial.