L'ambició de Mechaal i Guerrero

El palamosí Adel Mechaal buscarà avui la mínima olímpica en els 5.000 metres i la banyolina Esther Guerrero, ja amb marca per anar a Rio, provarà de baixar el seu registre personal en els 800 metres en el Míting Iberoamericà de Huelva

03.06.2016 | 06:30
L'ambició de Mechaal i Guerrero

La temporada passada, Adel Mechaal va deixar bocabadat el món de l'atletisme en guanyar el Campionat d'Espanya de 1.500 i 5.000 metres. Una gesta inèdita des de feia dècades i ara, ja dedicat plenament als entrenaments després d'agafar una excedència a l'Ajuntament de Calonge, el deixeble de Josep Carballude vol demostrar el seu enorme potencial també a escala internacional. El mes de desembre, Mechaal ja va pujar al podi a l'Europeu absolut de cros a Hyeres (França) i, després de renunciar a la pista coberta per uns problemes físics, el palamosí encara la temporada a l'aire lliure amb un doble objectiu: l'Europeu d'Amsterdam, on vol córrer els 5.000 metres, i els Jocs de Rio, on té previst participar en 1.500. Fa pocs dies, Mechaal va meravellar a Rabat on, en uns poc habituals 3.000 metres llisos, va fer una marca, 7:39.51, que feia anys que no aconseguia cap atleta espanyol, lluitant fins al final amb dues primeres espases del mig fons com el marroquí Abdelaati Iguider -campió del món de 1.500 en pista coberta el 2011 i medallista als Jocs de Londres- i Hayle Ibrahimov, campió d'Europa el 2013. Esperonat pel seu bon moment de forma, i pensant a lluitar pels primers llocs a Amsterdam, Mechaal participarà avui en els 5.000 metres en el Míting Iberoamericà de Huelva on vol intentar córrer a ritme de marca mínima per a Amsterdam (13:40.00) i també per als Jocs Olímpics (13:25.00). El barceloní Ilias Fifa serà un dels candidats a la victòria avui a Huelva. Fifa ja té la mínima olímpica per anar a Rio amb 13:05.61, però aquest any encara no ha corregut en proves de pista i no ho tindrà fàcil per guanyar davant Mechaal i, sobretot, contra tres kenyans de primer nivell: John Kipkoech (12:49.50), Kiprono Menjo (12:55.95) i Lali Lalang (13:00.95). Una cursa mínimament ràpida portaria Mechaal a millorar la seva millor marca de sempre en els 5.000 metres si el palamosí mostra les mateixes sensacions que va exhibir a Rabat.
A Huelva també hi correrà avui la banyolina Esther Guerrero que, en un gran moment de forma després de fer uns notables 2:01.61 fa tot just una setmana a Bèlgica (Oordegem), intentarà aprofitar el gran nivell de la cita andalusa per acostar-se de nou a la mínima olímpica (2:01.50) i al seu millor registre de sempre (2:01.43). Amb el seu temps a Bèlgica, Guerrero va deixar molt encarada la seva participació tant a l'Europeu d'Amsterdam com a la cita olímpica. Però, mínimes a banda, la federació espanyola d'atletisme ja ha deixat clar que no confirmarà la llista per a Amsterdam fins després del míting de Madrid (23 de juny) i per a Rio un cop passat el Campionat d'Espanya (23/24 de juliol). L'ara atleta del New Balance va córrer la temporada passada per sota d'aquests 2:01.50 (un 2:01.43, que li val com a mínima olímpica) en un any excepcional en el qual va fer el gran salt de la seva carrera proclamant-se campiona d'Espanya en pista coberta i a l'aire lliure i anant al Mundial de la Xina. Enguany, i després de córrer amb 2:01.61 a inicis de la temporada a l'aire lliure, sembla clar que tornar a baixar dels 2:01.50 per repetir la mínima està totalment a l'abast d'Esther Guerrero. I avui, a Huelva, Guerrero té una gran oportunitat per córrer molt ràpid en una cursa amb tres rivals amb marques per sota dels dos minuts: la britànica Jenny Meadows (1:57.93), la ugandesa Winnie Nanyondo (1:58.63) i la kenyana Nelly Jepkosgei (1:59.40). «Deixant de banda el Mundial, parlant de mítings aquesta cursa de Huelva és la de més nivell que hauré corregut mai», explica Guerrero, que intentarà «enganxar-se a les primeres per veure si aguanto per intentar rebaixar la meva millor marca». Una prova de l'alt nivell amb què es trobarà avui Guerrero a Huelva és que, deixant de banda les tres atletes que han baixat dels dos minuts, n'hi ha sis més amb millor registre que la banyolina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema