L'internacional brasiler Dani Alves, ha confirmat aquesta tarda que, després de vuit temporades defensant la samarreta blaugrana, abandona el Barcelona, perquè "les etapes s'han de saber obrir, gaudir i acabar en el moment precís, i el moment és aquest".

A través d'una carta publicada al seu compte de Instagram, Alves ha recordat que el Barça ha viscut "els èxits més importants" de la seva carrera professional.

"Sóc un privilegiat, un futbolista treballador i honrat a qui la vida li ha permès vestir la samarreta del millor club del món en una dècada prodigiosa per la qualitat dels seus jugadors i entrenadors", ha destacat.

El lateral, que ha aixecat 23 títols amb el Barcelona, ha dit haver tingut "la fortuna de gaudir apassionadament" del futbol, "des del primer dia, des d'aquest primer entrenament a les ordres de Pep Guardiola, fins a l'últim d'aquesta passada temporada".

També ha tingut paraules per als seus "extraordinaris companys", per als quals ha volgut tenir "un agraïment conjunt" perquè, segons ha precisat, "al vestidor del Barça no hi ha lloc per a individualitats".

"Guanyem tots, perdem tots. I treballem junts. I tirant de la nau, presidents, 'místers', cos tècnic, treballadors del club. A tots ells, moltes gràcies perquè sempre he vist recompensat el meu esforç amb la seva confiança i suport", ha subratllat.

Dani Alves no ha volgut que la seva missiva sonés a comiat: "Només vull fer-los saber que he pres la decisió de buscar un nou repte en la meva carrera (Juventus i el PSG s'han interessat per ell), perquè les etapes -també les que són maques i glorioses- s'han de saber obrir, gaudir i acabar quan és el moment precís. I el meu moment és aquest".

"Me'n vaig, però tornaré, perquè sóc un culer més", ha assegurat el lateral brasiler, qui s'ha acomiadat de l'afició amb una frase en català: "Gràcies per fer-me sentir tan estimat".

Gairebé simultàniament a la carta d'Alves, el FC Barcelona ha emès un comunicat per agrair-li al jugador "els vuit anys que ha format part de l'entitat, durant els quals ha ajudat a fer millor i més gran el club".

El Barça ha recordat, a més, que el ja exlateral blaugrana se'n va com el segon jugador estranger amb més partits en la història del club (el primer és Leo Messi) i amb 23 títols conquistats.

"El seu compromís amb el club i la seva simpatia han captivat el cor dels barcelonistes", destaca l'entitat blaugrana, que ha avançat que el brasiler serà convidat "a acomiadar-se de l'afició a principi de la temporada que ve", probablement en el Trofeu Joan Gamper.

"El FC Barcelona li desitja molta sort en la seva nova etapa com a futbolista. ¡'Obrigado' (Gràcies), Alves!", conclou el comunicat.