Força s'havia especulat sobre quina podia ser la identitat del nou entrenador de la Unió?Esportiva Olot, un cop es confirmava fa dues setmanes i mitja el descens de l'equip a la Tercera Divisió i quedant clar que Santi Castillejo, la solució d'emergència que no va donar resultats, no entrava als plans. Francesc Cargol era un dels noms que sonava amb més força, però finalment l'escollit ha estat Ramon Maria Calderé. El que va ser futbolista professional durant més d'una dècada i que va brillar amb la samarreta del Barça, a més de jugar al Betis i Valladolid i disputar un Mundial (Mèxic, 1986), agafarà les regnes dels olotins en l'intent de tornar a la Segona Divisió B.

Calderé serà presentat demà al matí, a partir de les 11.00 hores, en un acte que se celebrarà al bar ATN?de l'estadi municipal. Mentrestant i a l'espera que el tarragoní faci les seves primeres declaracions com a nou tècnic de l'Olot, el que queda ben clar és que la secretaria tècnica i la directiva han apostat per un entrenador amb experiència a la categoria, amb gairebé 20 anys de carrera a les banquetes de Segona B?i Tercera. Després de penjar les botes al Sant Andreu, Calderé va estrenar-se com a tècnic en solitari a Premià el 1997. D'ençà de llavors ha anat agafant experiència a diversos clubs com són el Cornellà, Gavà, Castelldefels, Badalona, Ceuta, Premià, Reus, Terol, Palència i Castelló.

Aquest últim any exercia com a secretari tècnic del Sant Andreu, abans d'acceptar la proposta de dirigir el conjunt quadribarrat. L'aventura li va durar ben poc:?a l'abril, juntament amb vuit directius, decidia presentar la seva dimissió arran de l'enrarit clima institucional que viu el club barceloní.