La Jonquera té l'ascens a Tercera Divisió a només dos partits, els que jugarà entre aquest diumenge i el que ve contra el Santboià en la promoció. Els verd-i-blancs van aconseguir l'accés el diumenge passat després de guanyar l'Escala (1-0) i aprofitar que l'Horta era incapaç d'imposar-se a casa al Mataró (2-2).

"Ha estat un moment històric, no ho oblidarem mai. Crec que s’ha fet justícia, el que va passar a Mollet va ser molt injust, però el futbol té aquestes coses, per això és tan gran", explicava Axel Vizuete, entrenador de la Jonquera, just després de l'èxit. L'exentrenador del Banyoles va fitxar pels jonquerencs l'estiu passat després d'un pas curt en els del Pla de l'Estany, a Primera Catalana, i ara se les veurà amb l'equip de la seva població: "Ara, toca preparar la promoció perquè ho hem de rematar. Sóc de Sant Boi de Llobregat, el Santboià és un equip molt potent, té el pressupost més gran dels dos grups de Primera i prepararem l’eliminatòria per guanyar-la".

Vizuete, exjugador els darrers anys del Palamós i del Peralada, no s'esperava que l'acoblament de la plantilla de la Jonquera anés tan de pressa: "Té molt mèrit el que s’ha fet, en principi era una temporada per acoblar 18 jugadors i l’entrenador nou; aspirar al que hem fet era difícil".