El Roses només havia tastat la zona d’ascens a Segona Catalana durant una jornada, al final de la primera volta, i el segon cop va ser diumenge, ja de manera definitiva, després de superar el Bàscara (2-1) i veure com el Marca de l’Ham fallava a Cabanes (1-1) davant 300 espectadors.

El Palafrugell de Carmelo Alejo va remuntar (1-3) al camp del Viladamat, proclamant-se campió de Tercera Catalana i ascendint directe, deixant el Roses segon en el play-off i el Marca de l’Ham tercer sense premi pel goal average després d’una temporada quasi sencera en zona de privilegi.

El drama es va apoderar dels figuerencs perquè ho havien palpat durant tot l’any i per només un gol, només un punt, el somni de pujar a Segona se’ls va esvair al camp d’un Cabanes que amb l’empat va salvar la categoria.

Les aturades d’Andy Rescalvo, porter dels cabanencs, que precisament havia pujat amb el Marca de l’Ham a Tercera Catalana el 2012, van ser clau i les llàgrimes de Patrick, Sergio Rodríguez o André Mabil, desfets al damunt de la gespa amb el xiulet final, deixaven clara la decepció.

Txema Ortega, l’entrenador del Marca de l’Ham, apunta al juvenil A del Figueres, però des del club es confia a mantenir bona part de l’estructura per intentar-ho de nou la pròxima temporada. "Injustícia? No, havíem de guanyar i no ho hem fet. És un cop dur, però estic molt orgullós de l’equip, no els puc retreure res. Estic molt cardat per ells", explicava l'exentrenador de la Jonquera, Llers i Lladó al final de l'enfrontament.