Haley Peters volia jugar a Girona. I, tot i tenir propostes d'equips amb Eurolliga confirmada, la potent aler nord-americana (23 anys i 1,90 d'alçada) ha tingut la paciència per esperar que l'Spar Citylift Girona hagi solucionat els seus problemes amb les institucions per acabar firmat el contracte i fent el mateix camí que la seva companya al Conquero Rosó Buch. L'Uni va fer oficial ahir el fitxatge de Peters, que s'afegeix a Noemí Jordana, a la mateixa Buch, Ify Ibekwe, Artemis Spanou i Sofia Silva com les sis jugadores en contracte de cara a la propera temporada. «Estem molt satisfets amb l'arribada de Haley Peters perquè és una jugadora de molt talent que, a més, crec que es complementarà perfectament amb el nostre joc perquè tot i la seva altura ve a Girona per jugar per fora», explicava ahir el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, que està convençut que «Jordana, Buch, Peters i Ibekwe formaran un joc exterior poc clàssic, però amb molta qualitat que segur que funcionarà molt bé».

Haley Peters i Ify Ibekwe seran la parella d'extracomunitàries de l'Uni per jugar a Europa, en una decisió que descarta la continuïtat de Mima Coulilbaly a la plantilla, que només tenia contracte per una temporada més si l'Uni jugava l'Eurolliga.?I, ara mateix, el club gironí està decidit a inscriure's ja a l'Eurocupa, segona competició continental, sense esperar més que el Conquero decideixi si renuncia o no la seva plaça d'Eurolliga. A Fontajau es considera que l'Eurocup és una competició suficientment atractiva on, a més, l'equip podria competir bé amb un joc interior format per Spanou, Sofia Silva i una pivot experimentada i amb passaport espanyol, que arribarà en els propers dies. Totes tres, amb les ajudes puntuals d'Ibekwe i Peters jugant de quatre, seran el joc inteirior de l'equip gironí a l'Eurocup, mentre que el club està valorant la possibilitat de comptar amb Mima Coulibaly, si és que la pivot de Mali accepta renegociar el seu contracte, o amb una altra nord-americana per jugar només els partits de lliga.

Peters: tir, talent i i físic

Amb 23 anys i 1,90 d'alçada, Peters es va formar a la prestigiosa universitat de Duke, on va coincidir amb Chelsea Gray, i coneix bé la Lliga Femenina 1 després de jugar les dues últimes temporades amb el Ferrol i el Conquero. A Huelva, Peters ha estat clau perquè el Conquero arribés a les semifinals del play-off, que va perdre contra l'Uni, mostrant un grau elevat de compromís tot i els problemes econòmics que van provocar que les altres estrangeres de l'equip, Adora Elonu i Talia Caldwell, es neguessin a jugar en alguns partits.

Amb el Conquero, Haley Peters ha fet 15 punts i 4,8 rebots en 28 minuts a la lliga; i 23 punts i 4,5 rebots en els dos partits de play-off contra l'Uni. El seu bon paper al Conquero, i el nom que té als Estats Units pel seu pas per Duke, han obert la porta de la WNBA a Haley Peters que, ara mateix, està jugant amb els San Antonio Stars a la lliga professional nord-americana. Peters arribarà a Girona entre el 15 i el 20 de setembre, un cop acabi els seus compromisos als Estas Units.