El Club de Futbol Sala Esplais ho ha tornat a fer i el dissabte passat a la nit va aixecar, per tercer any consecutiu, el títol de campió de la Lliga Nacional Catalana. Davant el Bigues i Riells, a la penúltima jornada, els castellonins van fer els deures (3-2) abans d´afrontar el seu gran al·licient de la temporada: durant aquesta setmana a Lloret de Mar participen per tercera vegada en la Champions League Futsal, la màxima competició europea.

A la lliga catalana, l´Esplais va veure com li perillava el primer lloc a meitat de curs, instant en què el blanenc Dani Rovira va deixar el seu lloc a Carlos Ruiz, artífex dels darrers èxits i que s´havia apartat de la banqueta a l´estiu passat. Qui va ser tècnic de la Fundació Esportiva Figueres ha acabat revifant un Esplais que, fins i tot, s´ha permès el luxe que el darrer partit de la temporada, a la pista del Tiana, sigui un pur tràmit. El Ripoll i el Montsant, amb qui se les ha tingut durant el campionat més disputat dels darrers anys, han acabat abaixant els braços. "Aquest cop ha costat moltíssim, les coses no anaven com estàvem acostumats, però diuen que així es gaudeix més", explicava Ruiz.

Les aturades de Toni Téllez, una assegurança a la porteria -dissabte va salvar el títol amb una espectacular aturada al final que evitava el 3-3-, la màgia de Boni, la veterania de Napo i els clàssics gols del pitxitxi Isaac Moreno, adjuntats als de Ramon Roca, ex de l´Alella, han confortat un pilar quasi indestructible en els groc-i-negres, que l´any que ve es quedaran sense derbi ­altempordanès perquè el FS Vilafant ha perdut la categoria.

Vells coneguts a Europa

D´aquesta manera, l´Esplais, recuperat el 2012, demostra que no té aturador en l´àmbit català -el curs passat va firmar el triplet amb la Supercopa i la Copa Catalunya- i ara té la missió d´ensenyar el seu potencial a la lliga europea. Aquest dimarts dia 10 (10 hores) debuta a la Champions League, una competició on com a màxim ha arribat als quarts de final, ara fa dos anys a Lloret de Mar. El curs passat, a Valtice (República Txeca), no va passar de la fase de grups.

L´Esplais debutarà contra el Tomdhin Lod d´Israel i el dimecres (12 hores) s´enfronta al Chemcomex txec, amb qui fa dos anys va empatar-hi 2-2. En cas d´anar passant rondes -vegeu destacat de la dreta- els castellonins disputarien la final aquest dissabte dia 14 a les 12 del migdia.