El Barça va posar ahir a la venda l'equipació que lluirà la temporada 2016-17 i que s'inspira en el model que va portar en la campanya 1991-92, la de la primera Copa d'Europa del club, aconseguida a l'estadi londinenc de Wembley davant el Sampdoria genovès gràcies al gol de Koeman de falta a la pròrroga. La nova samarreta alterna els tradicionals colors blau i grana amb uns matisos més clars de les mateixes tonalitats i les franges tonals, més primes, com la de fa 24 anys.

D'aquesta manera, Nike ha recuperat les franges verticals a la primera samarreta, i ha incorporat a les mànigues i a les espatlles un lleuger teixit rivetejat que contras?ta amb la resta de la peça i deixa entreveure unes franges de color blau marí i d'un intens blau cobalt. Aquest any el Barça ha vestit amb les franges blaugrana horitzontals, calcant el model que utilitza des de fa anys el Llagostera.

A l'interior i l'exterior de la samarreta hi ha algunes referències a l'orgull del club. En el revers del coll està gravada la paraula «Barça» al costat d'una petita senyera, que els aficionats blaugrana van reproduir el 20 de maig del 1992 a les grades de Wembley amb unes grans cartolines grogues i vermelles. Les paraules «Un Crit» i «Valent» -que apareixen a l'himne oficial del Barça- adornen la part interior dels punys dret i esquerre, respectivament.

La Junta directiva que es va fer ahir va aprovar en tots els seus extrems l'acord per ampliar fins al 2028 l'actual contracte de patrocini amb Nike, que finalitzava el 30 de juny del 2018. L'acord haurà de ser ratificat en la pròxima Assemblea General de Socis. També es va aprovar una exposició itinerant de l'Espai Barça per diferents localitats catalanes, entre el 7 de juny i el 9 de juliol.