El CF Reus Deportiu, que ha superat al Racing de Santander en la promoció d'ascens, va aconseguir ahir per primera vegada en la seva història l'ascens a Segona Divisió. L'equip del Baix Camp, que ja havia guanyat 0-3 a Santander, va rubricar la seva superioritat a casa amb una nova victòria, aquesta vegada per 1-0 amb gol de David Haro en el minut 6, en un estadi ple amb 4.500 espectadors que al final van desfermar la seva alegria.

"Hi ha molta feina al darrere, molta tensió, és increïble aconseguir això aquí a Reus", va afirmar Natxo González, entrenador del Reus, visiblement emocionat després de culminar una gran temporada amb el premi de l'ascens. La campanya de l'equip tarragoní ha estat espectacular, després d'acabar líder del Grup 3 de la segona B, va encarrilar el camí cap a Segona A amb un gran partit a El Sardinero sorprenent un històric del futbol espanyol. "El grup s'ho mereix. Ens ho hem passat malament i al final l'ascens ho recompensa tot", va subratllar Edgar Hernández, davanter centre del Reus, segons després que l'àrbitre assenyalés el final de l'eliminatòria. Fundat el 23 de novembre de 1909, els sprimers èxits del club van arribar en la dècada dels 20 quan va aconseguir proclamar-se (1923 i 1924) campió de Catalunya de Segona Categoria.

Després de la Guerra Civil, el club va tenir molts problemes econòmics que van desembocar en l'escissió en dues entitats: el CF Reus Deportiu, dedicat al futbol, i el Reus Deportiu, que va conservar les altres seccions, la més coneguda de totes és la d'hoquei sobre patins. A principi dels 50, el club aconsegueix i perd repetidament la categoria de Tercera Divisió i aquesta inèrcia es manté, més o menys, fins als setanta. El 1981 aconsegueix l'ascens a la recent creada Segona Divisió B, categoria en la qual es manté durant dues temporades -fins a 1983-, però després van arribar novament anys difícils, durant els quals el Reus va caure a regional.

Va tornar a final dels noranta a Tercera Divisió i posteriorment va lluitar per aconseguir alguns ascensos a Segona B, encara que no va tenir sort en les eliminatòries disputades repetidament davant del Betis B, Sangonera, Benissalem o Jerez dels Caballeros.

A final de la temporada 2010-11 va aconseguir l'ascens a Segona B després d'eliminar al Comarca de Níjar en l'última eliminatòria. La temporada passada va finalitzar tercer en el seu grup de Segona B i va jugar per primera vegada la promoció d'ascens a Segona Divisió A, però no va poder superar al Racing de Ferrol, després de perdre 1-0 en l'anada a Galícia i empatar en la tornada a Reus. En aquesta temporada, els reusencs, com a campions del seu grup de Segona Divisió B, no han fallat i han aconseguit l'ascens a la divisió de Plata del futbol espanyol.

Avui es coneixerà el nom del segon equip que puja directament a Segona i que sortirà del duel entre el ReialMadrid-Castella i l'UCAM Múrcia (20.00), que en l'anada va guanyar per 2-1. El Reus jugarà contra el guanyador d'aquesta eliminatòria per determinar al campió de Segona B. El Racing s'uneix a la següent fase, que es sorteja demà a les 16.30, on hi seran els guanyadors dels grups 2 i 3. Al Grup 2 superen la primera ronda UD Logroñés, Cadis, Toledo i Lleida, mentre que en el 3 passen Sevilla Atlètic i Hèrcules de Alacant. Continuaran un any més a Segona B el Leioa i el Linares. Olímpic de Xàtiva i Cacereño baixen.