Jornada històrica la que es va presenciar ahir a Les Forques, en la qual la Jonquera va assolir classificar-se per a la promoció d'ascens a Tercera Divisió, després d'una temporada molt difícil i amb molta competivitat, en la qual va aconseguir, a l'últim moment, acabar en segona posició i jugar-se, davant el Santboià, l'ascens de categoria.

Després d'una setmana molt complicada, en la qual aconseguir aquest segon lloc es veia cada vegada més difícil, sobretot després de conèixer les sancions imposades arran dels incidents al camp del Mollet, on el més perjudicat va ser Amos Gasca, amb tres partits sense poder jugar, i tot el ressò que aquests han tingut durant tota la setmana, intentant desestabilitzar la rutina de l'equip, ahir al migdia es feia el silenci a l'entorn i l'únic que valia era el futbol.

La Jonquera, que va dominar el partit, en va fer prou amb un solitari gol de Pol Compte, a la segona part, per doblegar un l'Escala lluitador però ja descendit des de la passada jornada. Aquest resultat donava els tres punts als fronterers i, un cop acabat el partit, es va conèixer que l'altre aspirant a la segona posició, l'Horta, no havia pogut passar de l'empat a dos contra el Mataró, la qual cosa va deixar en safata la promoció al conjunt que entrena Àxel Vizuete.

El tècnic, finalitzat el partit, va comentar que "ha estat un dia molt maco, un matí en què vius emocions que, en comptades ocasions, tornaràs a sentir. A més, veníem d'una setmana molt complicada després del que va passar al camp del Mollet i ho vèiem tot perdut, però hem sabut renèixer i el premi de la promoció ens deixa unes emocions molt maques que no oblidarem mai". Aquest premi el va voler dedicar a "tota la gent del club, des de la directiva i els jugadors fins als seguidors, que són pocs, fidels que no ens han deixat mai d'animar" i envia un missatge d'optimisme: "No ens conformem a jugar la promoció i prou".