Joan Llordella (BUFF Pro Team) i Mayalen Noriega (MMR Powerade) van ser els guanyadors de la primera edició de la Cerdanya MTB Challenge, una marató de bicicleta de muntanya de 90 quilòmetres i 2400 metres de desnivell positiu, que va reunir uns 600 corredors a la sortida de Vilallobent (Puigcerdà).

Per palmarès i experiència, Llordella era candidat a la victòria final però, poc després de la sortida, una punxada el va deixar en posicions molt endarrerides i el va obligar a remuntar. Una situació semblant va viure el francès Frédéric Gombert (Cycletyres) que va trencar la cadena en la primera de les ascensions. Així, mentre que Roger Argelaguer (Fasal-Bikes) anava rodant per davant, Llordella i Gombert es veien obligats a anar passant corredors. Abans de la darrera ascensió a Guils de Cerdanya, Llordella i Gombert varen atrapar Argelaguer i el primer va augmentar encara més el ritme per acabar creuant primer la línia d'arribada. Llordella va guanyar amb un temps de 4 hores, 23 minuts i 29 segons mentre que Argelaguer va ser segon a dos minuts i Gombert tercer a tres.

En categoria femenina, la mexicana establerta a Catalunya Mayalen Noriega (MRR Powerade) es va emportar la victòria amb molta solvència liderant la cursa des del principi. Noriega va invertir 6 hores, 2 minuts i 25 segons. A més d'una hora creuava la línia d'arribada Mónica Fàbrega (Bici-Oci) i mitja hora més tard Núria Garcia (Club Ciclista Bellver).