"Ha estat una bogeria que els pneumàtics de pluja duressin tant", es va sorprendre Hamilton després de la carrera. El tricampió del món britànic suma, gràcies a aquesta victòria, 82 punts al Mundial i es queda a 24 del líder, el seu company alemany Nico Rosberg, que ahir va ser setè i es queda amb 106 punts. El gran perdedor del dia va ser Daniel Ricciardo, que se les prometia felices en demostrar dissabte que el seu Red Bull era el més ràpid a Mònaco, però que es va veure condemnat pel seu propi equip, que no tenia preparats els pneumàtics en el canvi fonamental, el de la tornada 32. Red Bull, amb una parada molt lenta, va deixar sense opcions l'australià Daniel Ricciardo, que sortia des de la pole. Hamilton, que va començar tercer, va sumar la victòria número 44 de la seva carrera gràcies a una estratègia arriscada, en què va aguantar 31 voltes els pneumàtics de pluja mentre s'eixugava la pista i després va optar per l'ultratou per realitzar la segona meitat de carrera.

Quan el seu bòlid va aparèixer pel box, els mecànics no estaven en posició, i la parada es va fer eterna. "Em van trucar ells per anar al box, ells havien d'estar llestos. Ha estat dur", reconeixia l'australià.

Els dos grans triomfadors de la jornada a Mònaco parlaven espanyol. Primer, el mexicà Sergio Checo Pérez, que va ser tercer i va sumar el sisè podi de la seva carrera, el tercer amb l'escuderia Force India. Una barreja de bona estratègia i tenacitat li va permetre superar les parades a l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso), que va acabar vuitè per diversos errors de la seva escuderia, i al tetracampió alemany Sebastian Vettel (Ferrari). La pluja que va caure durant el matí a Montecarlo va provocar que la cursa arrenqués amb set voltes liderades pel cotxe de seguretat sobre un asfalt xop.

Mentre la cursa transcorria neutralitzada, el rus Daniil Kvyat patia problemes elèctrics en el seu monoplaça i ja amb la carrera en marxa el britànic Jolyon Palmer encastava el seu Renault al revolt de Santa Devota. Seria el primer de set abandonaments en el matí de Montecarlo i el primer "cotxe de seguretat virtual", que obliga els pilots a anar a una velocitat controlada.

Un cop la cursa tornava a la normalitat, Ricciardo rodava lliure per davant i Hamilton pressionava el seu company Rosberg pel segon lloc. Sense pluja, i veient com la pista s'anava assecant, alguns pilots es passaven al pneumàtic intermedi i rodaven més ràpid que el cap, però no passaven dues voltes sense un incident. Era el Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen, que trencava l'aleró davanter al revolt del Gran Hotel i abandonava.

Mentrestant, Ricciardo encadenava voltes ràpides tot i portar pneumàtic de pluja i s'escapava amb més d'11 segons de marge, ja que Rosberg rodava fins i tot dos segons més lent, fent tap involuntari al seu company Hamilton, que anava més ràpid que ell a cada volta. Corria la volta 16 quan Hamilton aconseguia avançar Rosberg, que perdia velocitat a passos de gegant i veia com Carlos Sainz, que era quart, se li tirava a sobre. No obstant això, l'alemany es recuperava a temps i aconseguia mantenir la seva posició, fins que a la volta 20 decidia passar a tallers, cosa que deixava Sainz tercer i el mexicà Checo Pérez quart.

L'esperat pas per tallers de Hamilton arribava a la volta 31 per passar del pneumàtic de mullat a ultratou. L'imitaven Rosberg, Hülkenberg, Sainz i Verstappen; i en la següent volta també Ricciardo es ficava als tallers.

No obstant això, l'equip Red Bull no estava preparat amb els pneumàtics i Ricciardo feia un pas per tallers lentíssim per posar els ultratous. Com a conseqüència, en sortir de tallers Hamilton anava per davant, amb un compost teòricament més veloç i l'australià veia condemnada la seva carrera.

Amb tots els canvis de pneumàtics, quedava beneficiat Checo Pérez, que se situava en el tercer calaix del podi, amb Vettel quart i Alonso cinquè. Els seguien Rosberg i Hülkenberg, mentre que Sainz s'ubicava vuitè després d'un pas molt lent i Vertappen novè.

Quan semblava que no podien passar més coses, apareixia la pluja a Montecarlo, a falta de set voltes. Poques gotes que ja no van modificar la merescuda victòria del britànic Lewis Hamilton.