Jornada final d'infart a Segona Catalana. Tot i que el campionat i la plaça de promoció d'ascens a Primera Catalana ja es coneixien abans d'iniciar-se, la lluita per assolir una permanència més cara que mai va centrar tota l'atenció a la categoria.

La jornada, unificada, havia de condemnar tres equips a acompanyar els ja descendits a Tercera Catalana, així, doncs, Guíxols, Cassà, Tordera, Base Roses, Cornellà del Terri, Bescanó i Blanes lluitaven per assegurar-se la continuïtat, una temporada més a Segona Catalana. La tensió era palpable en tots els escenaris, i tothom s'afanyava per aconseguir un resultat que l'afavorís per salvar-se.

El Guíxols necessitava un punt per salvar-se i no haver de dependre d'altres resultats i li va tocar suar davant un Palafolls que disputarà la promoció d'ascens a Primera Catalana. Al final, amb l'empat a un gol els guixolencs en van fer prou per mantenir la categoria.

El Cassà també necessitava puntuar i, en aquest cas, sumar els tres punts per sortir de la seva delicada situació, i així ho va fer al camp d'un Can Gibert que va voler mantenir la tensió, però que, amb la permanència a la butxaca, pensava més a tancar la temporada. El Cassà sentenciava posant-se 3-0 i al Can Gibert, a les acaballes, només podia fer el gol de l'honor.

Un altre dels focus estava centrat en el Base Roses-Atlètic Bisbalenc, que finalment va acabar amb una victòria local per 2-0, permetent als rosincs arribar fins als 49 punts, preu que costava la permanència aquesta campanya.

I és que la línia de la permanència s'ha situat fins als 48 punts i encara mancarà decidir quants equips baixaran, depenent dels descensos compensats. Això podria fer que, en lloc dels quatre darrers classificats, fossin els set últims de la categoria els que hagin de jugar a Tercera Catalana la propera temporada.

Així trobem un triple empat a 48 punts en els llocs 10, 11 i 12, quedant, per gol average el Cornellà de Terri en desena posició, el Bescanó onzè i el Blanes dotzè.

El Cornellà es va aprofitar de la visit del Vilamalla per aconseguir una contundent victòria (6-0) que el permetia enfilar-se fins aquesta desena posició, mentre que Bescanó aconseguia superar el Besalú per 1-3 i s'enfilava fins l'onzè lloc i el Blanes superava el campió de la categoria, el Llagostera B (2-0) per pujar al dotzè lloc.

El màxim perjudicat de la jornada va ser el Todera, el primer dels equips que segur que perden la categoria. Els maresmencs van avançar-se 0-2 al camp del Breda en els primers deu minuts, però els locals ja havien aconseguit empatar al 25 i, a la segona part, van capgirar el marcador, acabant el partit amb un clar 4-2 favorable als locals que enviava els torderencs a Tercera Catalana.

Finalment es van jugar dos partits en què no hi havia res en joc. El Camprodon-Bosc de Tosca, que va acabar amb victòria local per 3-1, en un partit en què els ripollesos van aconseguir ser superiors als garrotxins, que només van poder fer el gol de l'honor al final en una contra. Els dos conjunts mantenen la categoria.

L'últim partit de la jornada va ser un intranscendent Sant Gregori-Banyoles, que va acabar amb golejada banyolina (2-7). El Banyoles va refermar-se en la tercera posició, mentre que el Sant Gregori ja no podia evitar el descens.

Concloent, després de les 34 jornades jugades, el Llagostera B ha aconseguit l'ascens directe a Primera Catalana, mentre que el Palafolls intentarà emular-lo a la fase de promoció. El descens directe és per a Besalú (29 punts), Vilamalla (30), Sant Gregori (31) i Atlètic Bisbalenc (41), mentre que els descendits de Segona Catalana fan baixar Breda (41) i Tordera (47). En cas de baixar el Girona B, que haurà d'esperar que el Gavà aconsegueixi assolir l'ascens a Segona Divisió B per mantenir la categoria, el Blanes (48 punts) també perdria la categoria.