La pivot portuguesa Sofia Gomes Da Silva, 25 anys i 1,90 d'alçada, es va convertir ahir en el segon fitxatge de l'Spar Citylift Girona després del de la mataronina del Conquero Rosó Buch. L'arribada de Sofia Silva, una pivot amb molta capacitat atlètica i que coneix bé la lliga després d'un any a Cadí i dos a Zamora, marca el tret de sortida de la segona etapa del procés de confecció de la plantilla un cop aparcats els problemes amb les institucions. Ajuntament i Uni es tornaran a trobar avui per escenificar, amb foto inclosa, el restabliment de les seves relacions normals un cop les institucions han suavitzat una retallada de les ajudes econòmiques que posava en perill la viabilitat del club.

Amb club, patrocinadors i institucions seguint un mateix camí, els responsables esportius de l'Spar Citylift Girona poden tornar a moure una planificació esportiva que es va aturar després de les renovacions d'Artemis Spanou i Ify Ibekwe. Entre l'anunci d'aquestes dues continuïtats i ahir, l'Uni no havia fet cap moviment esportiu descomptant la renovació a cegues, sense parlar de quantitats, de la veterana Noemí Jordana.

Ahir, i un cop l'Uni ja tornava a veure la llum en les converses amb l'Ajuntament, el club va tornar a moure fitxa esportiva amb l'anunci de la incorporació de Sofia Silva. La pivot del Zamora ja havia anunciat fa setmanes que no seguiria al conjunt castellà i, tot tenir altres propostes, va esperar que l'Uni estigués en condicions de firmar-li el contracte. «Amb la seva arribada tornem a engegar el procés de construcció de la plantilla. És una pivot treballadora, amb molta capacitat atlètica i que es pot adaptar a jugar tant de quatre com de cinc. La coneixem bé perquè porta tres temporades a Lliga Femenina i és una jugadora que ha anat creixent any a any», explicava ahir el director esportiu de l'Spar Citylift Girona, Pere Puig. La temporada passada, Silva va fer 12 punts i 9 rebots per partit amb el Zamora. Contra l'Uni, Silva va fer 17 punts i 13 rebots en el partit de la primera volta; i 14 i 2, en el de la segona volta a Fontajau.

Amb la incorporació de Sofia Silva, el nou Spar Citylift Girona ja té cinc jugadores confirmades -Noemí Jordana, Rosó Buch, Ify Ibekwe, Artemis Spanou i la pivot portuguesa- a l'espera que es faci oficial el nomenament d'Eric Suris com a nou entrenador, que s'anunciïn un parell de fitxatges més i que s'aclareixi el futur de Mima Coulibaly.