Un gol a l’últim minut del Mollet va evitar que la Jonquera afronti l’última jornada de Primera Catalana amb opcions fermes de promocionar per ascendir a Tercera Divisió. Per recuperar la segona plaça, els nois que dirigeix Axel Vizuete necessiten guanyar aquest diumenge a casa (12 del migdia, en horari unificat) un descendit l’Escala i que l’Horta, el seu principal rival, empati o perdi davant el Mataró.

Els fronterers van fregar el triomf a Mollet a la penúltima jornada, en un partit on van jugar durant una hora amb inferioritat numèrica per l’expulsió d’Amós Gaska, però en el darrer instant els vallesans van igualar el 0-1 de Pol Compte, en plena ratxa des que ha superat la lesió al bessó. Els altempordanesos van esclatar contra l’àrbitre al final del partit després de l’expulsió, de les decisions premeditades -segons el club fronterer- i d’afegir un minut més del que tocava, instant en què van rebre el fatídic gol.

“El criteri de l’àrbitre va ser molt estrany al primer temps i en el segon es va accentuar l’escàndol”, explica Carles Chacón, migcampista de la Jonquera. El llançanenc, ex del Peralada, argumentava els incidents del postpartit:“La ràbia i la tristor cadascú la va canalitzar com els seus teixits nerviosos li van saber administrar. Són nou mesos de treball i vam viure una situació d’impotència”.

El rival de la Jonquera en el desenllaç de la lliga, l’Escala de Pere Ballart, ja no té opcions de mantenir-se després de perdre (1-4) precisament contra l’Horta, en un duel sentenciat al minut 15 amb 0-2. Els del Feliu i Codina rebran la visita d’un Mataró que es juga la permanència i que, per tant, no regalarà res als de Xavi Molist. “Ens hem de refer i creure en les nostres possibilitats”, apunta Chacón.