El banyolí Adrià Mitjavila i el seu company Rodrigo Conde van quedar-se ahir a les portes dels Jocs Olímpics. Després d´haver fet un brillant paper en la repesca de Lucerna, on es repartien els últims bitllets per a Rio, a la final de doble skull lleuger només van poder acabar quarts, i el premi era exclusivament per als dos millors. El bot espanyol va fer una gran sortida i després dels primers 500 metres era segon, però en arribar al primer quilòmetre va baixar a la quarta posició i ja no va poder recuperar més llocs. Al final Mitjavila i Conde van firmar un temps de 6:27.220, lluny de la marca de 6:21.780 que van presentar els guanyadors de la final, els bel­gues Tim Brys i Niels Van Zandghewe. La lluita per la segona posició (l´última que donava pas a Rio) va ser molt renyida i se la va acabar adjudicant Turquia per la mínima en detriment de Dinamarca (6:23.100 per 6:23.130).

Tot i que tothom era conscient de la dificultat de l´objectiu, hi havia posades esperances en què tant Mitjavila i Conde, com l´altre banyolí que ha competit a Lucerna, Aleix Martí, amb el seu company en doble skull pesat Joaquin Montero, poguessin segellar el seu somni olímpic en aquest cicle que culmina aquest estiu a Rio. S´havien guanyat el dret a ser ells els escollits per la Federació Espanyola per prendre part en la repesca preolímpica i venien de fer un gran paper al Memorial Paolo d´Aloja del llac de Piediluco, on van aconseguir un total de quatre medalles. Mitjavila i Conde van fer un gran paper en les sèries preliminars i van aconseguir arribar a la final d´ahir de doble skull lleuger entre els favorits, tot i que finalment van haver-se de conformar amb el quart lloc. Menys fortuna van tenir Martí i Montero en el doble skull pesat perquè dilluns ja havien quedat fora de la final i, per tant, sense cap possibilitat de lluitar pels Jocs ahir.

Boada i Cid seran olímpiques

El CN Banyoles, però, va poder celebrar el bitllet olímpic de dues esportistes catalanes que, tot i no ser gironines, s´entrenen a les instal·lacions del club. Anna Boada i Aina Cid van aconseguir la classificació per als Jocs de Rio 2016 en vèncer brillantment la final del dos sense timoner.

El duo català, que diumenge va aconseguir la classificació directa per a la final al guanyar la seva sèrie, necessitava acabar entre els quatre primers per certificar la seva presència a Rio 2016. No van desaprofitar l'ocasió que se'ls va presentar i van assegurar la seva plaça olímpica en guanyar la final amb un crono de 7: 10.160, per davant de les grans favorites, les xineses Min Zhang i Tian Miao (7: 11.290). Les embarcacions italiana i polonesa van completar la quota per a Rio.

En els Jocs Olímpics d´aquest estiu també hi estaran els tarragonins Pau Vela i Àlex Sigurbjörnsson, que havien aconseguit la seva classificació en els Mundials de França de l'any passat. Com en el cas de Boada i Cid, no són banyolins però tenen a l´Estany i al CN Banyoles el seu quarter general per als entrenaments.