Quan marques 21 gols en una sola temporada, et converteixes en el pitxitxi de la teva categoria i gràcies a això, en bona part, el teu equip aconsegueix signar una segona volta de llibre que culmina amb una permanència amb la que ben pocs hi pensaven, tens arguments més que suficients per tenir la paella pel mànec si es tracta de decidir el teu futur. Això mateix li passa a Marc Mas. El silenc ha protagonitzat un any per emmarcar. Ell i tot el Peralada;?un equip que semblava mort al gener, però que gràcies als gols del davanter i a l'empenta de tot el vestidor s'ha acabat mantenint a la Tercera Divisió. Ara, amb la lliga finiquitada i tot un estiu per davant, a Mas se li presenta un dilema:?acceptar les propostes que ja té al damunt de la taula per canviar d'aires, o escoltar el que Arnau?Sala i Xavi Punsí li poden dir per intentar-lo convèncer que seguir a terres empordaneses és la millor opció. Una alternativa, aquesta última, que el selvatà no descarta pas, però que li haurà de fer prou patxoca com per superar l'interès que l'Olot li ha mostrat al llarg d'aquests últims dies.

«Estic esperant. Tinc algunes coses per triar, però encara no he signat per cap equip», assegura Marc Mas, a qui se li ha girat feina aquesta setmana. No només ha de parlar amb Sala i Punsí un dia d'aquests, sinó també ha de tenir una conversa amb el club garrotxí. «Escolto a tothom. Sempre ho he fet i ara no serà menys». Si es queda a Peralada, ja sap què és el que hi ha. Coneix el club i sap el pa que si menja. Això, i que el cos tècnic confien plenament en ell. Però com ell mateix confessa, «sempre intento millorar, anar cada any una mica més cap amunt tal i com em sigui possible. Si pot ser la temporada vinent, millor». I la possibilitat hi és. L'Olot, que ve de baixar de Segona B i té la intenció de fer un equip amb cara i ulls, el vol. «L'interés hi és, no ho negaré. No he signat cap contracte encara, i aquesta mateixa setmana hem de parlar de tot plegat», explica. Admet també que «seria una molt bona opció» marxar al club garrotxí, diu estar «molt content» d'haver-ne rebut un interès i no amaga que «allà estant fent un equip per tornar a pujar a Segona B?i això sempre engresca».

Un any «de menys a més»

Parla del futur més immediat però també del passat més recent. Aquell en el que ha viscut una permanència més que treballada amb el Peralada. «Vam començar una mica malament. Ens va costar molt guanyar el primer partit i això ens ha passat factura durant tota la temporada. Però amb una gran segona volta ens hem pogut salvar. Hem anat de menys a més», recorda un Marc Mas qui assenyala que la «força del vestidor» ha estat la clau que ha permès salvar la categoria. «Quan vam acabar la primera volta sabíem que ho podíem aconseguir. No ens vam enfonsar en cap moment. Fer-ho pitjor era impossible, així que només es podia millorar. Ho havíem de treure endavant sí o sí i així ho vam fer. Pel club, pels companys i per l'afició. Vam creure en nosaltres mateixos i això ens va ajudar».