L

a contractació d'un central, d'un quart davanter i d'un migcampista que pugui alleujar de minuts Sergio Busquets són les prioritats del director esportiu del FC?Barcelona, Robert Fernández, a més de decidir sobre el futur de futbolistes de la primera plantilla com són Bartra, Vermaelen, Adriano i Douglas, una vegada conegut que Sandro queda lliure.

A més de tot això, el Barça haurà d'emprendre renovacions i millores salarials, aquestes últimes centrades en els casos de Neymar Jr i Busquets, que tenen molt avançades les seves negociacions amb el club català.

Les dues principals prioritats tornen a ser les contractacions d'un central i d'un quart davanter d'emergència, més ara que s'ha conegut la marxa de Sandro Ramírez, qui finalitzava el seu contracte i el director tècnic, Robert Fernández, ha anunciat aquesta mateixa setmana que no serà renovat.

A aquestes dues incorporacions podria afegir-se la d'un migcampista, una posició que l'equip no té duplicada i que ocupa Sergio Busquets;?un futbolista fonamental en l'esquema de joc i que quan ha estat baixa per algun motiu, el futbol del Barça se n'ha ressentit molt. En la seva posició, Luis Enrique ha utilitzat Javier Mascherano, que té un perfil més defensiu, i en menys grau Sergi Roberto, un futbolista que ha actuat de comodí en diferents posicions i ha rendit a gran nivell.

La llista de centrals és extensa i en els primers llocs sempre apareix Marquinhos, un brasiler del PSG que està en totes les travesses cada estiu. En els últims mesos ha aparegut l'interès per Lemos (Las Palmas) o fins i tot d'Alaba (Bayern Munic) i de Laporte (Athletic), encara que aquests dos últims semblen objectius impossibles per als blaugrana.

Per a la posició de quart davanter, Luis Enrique va pensar durant el passat mercat hivernal en Nolito, jugador del Celta i exbarcelonista, però l'operació no va poder ser concretada a causa de la urgència de temps i a qüestions econòmiques, i ara sembla pràcticament impossible que es tanqui.

En les últimes setmanes s'ha estudiat amb la possibilitat que el Barça realitzi una oferta formal pel sevillista Gameiro, un jugador que ha realitzat una gran temporada amb el Sevilla. També complexa serà la possibilitat d'integrar a un migcampista amb garanties. Una posició estratègica i per a la qual Luis Enrique fins i tot es podria plantejar donar l'alternativa a algun jove del filial, com és el cas de Sergi Samper.

El capítol de baixes sembla més senzill de resoldre. El cas més complex és el de Marc Bartra, un jove central del planter amb molta projecció, però que per un motiu o per un altre no ha comptat per a Luis Enrique. L'última pista l'ha donat l'asturià en deixar-lo a la grada a la final de Copa. Bartra acaba contracte el 2017, però com que està convocat per a l'Eurocopa, el central té una bona oportunitat per donar-se a conèixer internacionalment en el cas que Vicente del Bosque li doni protagonisme.

Sandro Ramírez queda lliure del seu compromís amb el Barça; la presència de Douglas ha estat testimonial des que va arribar; Vermaelen ha tornat a tenir problemes físics i Adriano té un any més de contracte, però disposa d'ofertes per anar-se'n.

Ara que per al Barça la pilota ja s'ha aturat fins a la segona quinzena de juliol, tornarà a ser un estiu de rumors, d'altes, de baixes i de renovacions.