Era qüestió de dies i l’Empuriabrava-Castelló, fundat fa ­menys d’un any, va aconseguir dissabte passat el merescut ascens a Tercera Catalana quan encara queden tres jornades per acabar la lliga del grup 30 de Quarta Catalana. Els nois d’Albert Albert en feien prou amb un empat davant el Col·lectivitat Boliviana per celebrar l’ascens amb antelació, però van ser la màquina que gairebé no ha parat i van golejar-lo 7-0 per així refer-se de la derrota al camp del Lladó (2-1) de feia una setmana.

L’Empuriabrava-Castelló, que prenia el relleu del desaparegut Empuriabrava l’estiu passat, va ser creat amb una base de jugadors de l’Esplais (8), dirigits a la banqueta per Albert Albert, que venia de créixer, amb el santperenc Àngel Roig a les banquetes del Porqueres i de l’Esplais. Durant la celebració, els jugadors van recordar l’equip veí, amb qui es veuran les cares el curs que ve en el derbi, sempre que els de Vasile Dragomir no caiguin en descens a l’última jornada, aquest diumenge a la tarda.

Per si l’Empuriabrava-Castelló no en tenia prou amb el seu potencial, durant el curs van arribar peces com Miguel Fuentes, Lorens, David Garcia, Iñaki Fernández i el porter Jordi Olivet, que venia del Sant Pere per ocupar la plaça de Boque, fitxat pel Base Roses.

“Tothom ha tingut molta paciència i bona voluntat perquè les coses funcionin. No és fàcil crear un club i una plantilla des de zero i aconseguir l’ascens en el primer any”, explica Albert. Per a l’exdavanter del Bàscara, Sant Pere i Vilamalla, “quan es va fundar el club l’objectiu no era pujar, sinó fer un bon grup, però després de veure la plantilla que ens quedava i a mesura que avançava el campionat, sí que em vaig marcar el repte personal de pujar”.

El lideratge des de la jornada 1, malgrat la pressió de Portbou i Sant Miquel, ha acabat recompensant un equip que ara busca el títol de campió i l’accés a la Copa Catalunya amateur. Només necessita un punt en tres jornades i el podrien aconseguir aquest diumenge (17 h) al camp del Sant Llorenç de la Muga.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.