E

l Barcelona va aconseguir ahir el seu 28è títol de Copa del Rei després de derrotar per 2-0 el Sevilla a la final disputada a l'estadi Vicente Calderón.

El conjunt blaugrana, que es va confirmar encara més com el rei de

copes, va sumar un nou doblet a revalidar la corona del torneig del

KO, fet que ningú aconsegueix des que el propi FC Barcelona ho va aconseguir el 1997 i 1998, quan va superar en les finals al Betis (3-2) i al Mallorca a la tanda de penals després d'acabar amb empat a un.

El FC Barcelona va jugar la seva 38a final, tercera consecutiva, ja que en la campanya 2013-14 també va aconseguir el partit decisiu, però va perdre davant el Reial Madrid per 2-1 a Mestalla amb el gol decisiu del gal·lès Gareth Bale després d'una espectacular galopada. Així doncs, el palmarès de la Copa del Rei, competició que ha tingut tres denominacions (Copa del Rei, Copa President de la República, Copa del Generalísimo) en la seva història és el següent: el Barcelona lidera amb 28 títols, seguit de l'Athletic amb 23, Reial Madrid amb19, Atlètic de Madrid amb 10, València amb 7, Saragossa amb 6, Sevilla 5, Espanyol 4 i Unió Irun amb 3.

Avui al Camp Nou, tindrà lloc la celebració del doblet (Lliga i Copa) aconseguit pel primer equip de futbol durant aquesta temporada 2015-2016. A partir de les 21.15 hores començarà la cerimònia de celebració, a la qual hi estan convidats tots els barcelonistes. La festa també es podrà seguir a través de Barça TV i per streaming a

fcbarcelona.cat. A les 19 h, es procedirà a l'obertura dels accessos de les instal·lacions del Club i de les portes del Camp Nou per a l'entrada del públic amb invitació. A continuació, a les 19.30 h, animació amb diferents actuacions musicals. Gairebé dues hores més tard (21.15 h), començarà l'homenatge al futbol formatiu. Una estona més tard, també es farà un reconeixment a l'equip d'hoquei patins. Deu minuts després (21.45 h) qui rebrà l'homenatge de l'afició serà la secció d'handbol. El plat fort arribarà a cinc minuts de les 10 del vespre amb l'inici de la cerimònia de celebració del doblet. Tots els socis hauran de recollir prèviament una entrada gratuïta per poder accedir al Camp Nou.

Jordi Alba, heroi del partit, va robar els focus d'atenció en un partit en el qual de repartir trofeus, el central Gerard Piqué i, especialment, Andrés Iniesta, haguéssin competit pel millor de l'enfrontament, després de dues actuacions estel·lars, a banda d'un Messi, autor dels dos passades de gol, que va tornar a donar una altra lliçó de futbol sobre el Vicente Calderón.