No acaba de fer el pas Maverick Viñales en el campionat del Món. Ahir sisè a Mugello malgrat uns bons entrenaments. Se'l notava decebut al gironí al final, tot i que és evident que ha quallat un altre bon cap de setmana, però és evident que Viñales esperava més.

La d'ahir semblava una cursa propícia per al gironí per optar a la victòria. El de Roses sortia segon, i el primer, Valentino Rossi, havia estat més ràpid que ell només perquè es va aprofitar del rebuf de Viñales en la volta de classificació. Així doncs, tothom esperava una cursa on Viñales tingués opcions, si més no de pujar al podi.

Però no va ser així. La cursa de Viñales va durar només l'arrencada. El pilot de Suzuki es va veure sorprès per la majoria de rivals i va arribar a la primera curva en onzena posició. En total 9 pilots el van superar. Tocava remuntar i ho va fer Viñales.

Volta a volta va anar superant rivals però veia com el cap de cursa se li escapava. Márquez, Rossi i Lorenzo anaven massa ràpid mentre el de Roses havia de superar pilots com bonament podia. S'escapava el podi i la possibilitat de guanyar la seva primera cursa, en la que havia estat la millor classificació de la temporada. Tot i això no va desistir Viñales que va continuar apretant fins al final però va limitar la seva lluita a intentar competir amb Andrea Dovizioso que va entrar un segon i mig abans que l'italià. La cursa de Viñales va ser estranya, tant com que es va veure fent les últimes voltes en terra de ningú. Dovizioso era inabastable per al pilot de Roses i al darrere Bradley Smith, no només no el molestava sinó que tenia feina en mantenir a ratlla al pilot de Ducati, Danilo Petrucci.

Al final Viñales va entrar en sisena posició i reconeixia una certa decepció perquè evidentment esperava si més no lluitar pel podi, però al mateix temps considerava que havia estat un "bon cap de setmana" des d'un punt de vista general. La sisena posició d'ahir referma Maverick Viñales com el pilot revelació d'aquest any i com el clar primer pilot de Suzuki, per davant d'Aleix Espargaró, en una setmana que ha estat marcada per la confirmació del fitxatge de Viñales per Yamaha l'any vinent com a company d'equip de Valentino Rossi.

Amb tot, Viñales està completant un gran any i, de moment, és cinquè en la classificació general de Moto GP, en lluita amb un Dani Pedrosa que ara només li treu 7 punts. Viñales, doncs, afrontarà el proper Gran Premi de Catalunya el proper cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny amb la confiança pels núvols en un circuit que coneix molt bé, el de Roses, i on sobretot comptarà amb el suport de la seva gent i d'una afició entregada per intentar aconseguir la primera victòria.