El jutge ha tombat la prohibició de portar banderes estelades a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge. D'aquesta manera, ha rebutjat la petició de la Fiscalia de mantenir la decisió de la Delegació del Govern de prohibir l'entrada i exhibició del símbol independentista. Carles Puigdemont, ha dels primers a reaccionar. El President ha confirmat que acudirà al partit i ha demanat que hi hagi "rectificacions" i "una dimissió", referint-se a la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa.

El jutge havia donat fins a primera hora del matí d'aquest divendres perquè tant la Fiscalia com la Delegació del Govern al·leguessin el que consideressin oportú respecte la petició de Drets. El president d'aquesta associació, Sergi Blázquez, ha explicat que en el recurs demanaven com a "mesura cautelar d'efecte immediat" la suspensió automàtica de la prohibició de les estelades, amb la finalitat de que el jutjat resolgués abans del diumenge, quan s'enfrontaran el FC Barcelona i el Sevilla FC. Es tracta d'un recurs contenciós-administratiu especial de drets fonamentals amb el qual Drets esperava que el jutjat certifiqui que la bandera independentista catalana no és cap "element violent".

El Decret de la Delegació incloïa expressament la prohibició de l'entrada a l'estadi portant banderes independentistes catalanes, conegudes com esteladas, ni altres signes no constitucionals, tal com indica la Llei de l'Esport

Puigdemont: «content que la justícia hagi parat una decisió antidemocràtica»

Puigdemont ha confirmat la seva assistència a la final via Twitter i també ha convocat una roda de premsa aquesta tarda al Palau de la Generalitat per valorar la decisió del jutge de retirar el veto a l'estelada decretat prèviament per Dancausa.

Aniré a Madrid, content que la justícia hagi parat una decisió antidemocràtica. Són necessàries una dimissió i algunes rectificacions", ha escrit el president català a Twitter.