El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar al Govern espanyol que cessi la delegada a Madrid, Concepción Dancausa, i va reclamar també que rectifiquin l'actitud «desafiadora» que han mostrat, segons el seu parer, alguns ministres de l'Executiu central. «Quan un representant intenta conculcar un dret democràtic i no se surt amb la seva ha d'assumir responsabilitats», va afirmar Puigdemont en una conferència de premsa, en la qual va demanar que dimiteixi Dancausa o, en cas de no fer-ho de manera voluntària, que sigui destituïda pel Govern. «Un poder públic que ha intentat impedir un dret democràtic bàsic com és la llibertat d'expressió, això exigeix assumir responsabilitats; d'entrada una dimissió i, si no, destitució», va afirmar Puigdemont.

En aquesta línia, l'exalcalde de Girona va afirmar que en un «país normal» una dirigent com Dancausa, que «ha intentat prohibir una estelada perfectament legal», el govern la «cessaria».

El president català va confirmar que assistirà demà a la final de la Copa del Rei al Vicente Calderón entre el Barcelona i el Sevilla després de la decisió del jutge d'anul·lar el veto a les estelades que havia decretat Dancausa.

Puigdemont, que va comparèixer al Palau de la Generalitat després de tornar de Palma de Mallorca, va posar èmfasi en el fet que la decisió de la delegada a Madrid ha causat «discrepància en les valoracions» que han fet diferents membres del Govern central. El president català ha demanat que «rectifiquin» els ministres que han defensat amb actitud «desafiadora» la decisió de Dancausa i va parlar de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, a la qual va preguntar de quines paraules seria ell presoner: «De democràcia, de llibertat d'expressió, de respecte als ciutadans?». Puigdemont va recalcar. que la Generalitat no ha estat responsable de polititzar el partit, perquè no va ser qui va donar l'ordre de prohibir les estelades.