Proclamar-se campió del món de MotoGP, una utopia ara fa només cinc anys enrere quan començava a pilotar en el Mundial de 125cc, serà més factible per a Maverick Viñales a partir de la pròxima temporada. El pilot de Roses i de Palau-saverdera, de 21 anys, ha decidit que el 2017 correrà amb Yamaha, al damunt de la moto que deixarà Jorge Lorenzo, el vigent campió de la categoria reina que marxa a Ducati.

Suzuki ha anunciat aquest dijous al matí que Maverick -actualment cinquè de MotoGP- ja no correrà amb ells a partir de l'any que ve i que fitxaran Andrea Iannone, desè de la classificació general de MotoGP amb Ducati.

Maverick, dubtós en els darrers dies per si renovar o no amb Suzuki, tindrà de company d’equip Valentino Rossi. L’italià ha lloat el pilot altempordanès en més d’una ocasió i veu amb molts bons ulls la seva arribada.

És previst que aquest mateix dijous la companyia japonesa ho faci oficial. En els darrers dies s’havia especulat que les negociacions entre Maverick i Yamaha estaven trencades per les altes pretensions econòmiques del pilot, i que el lloc de Lorenzo l’ocuparia Dani Pedrosa. Sense anar més lluny, Honda ha anunciat aquest dilluns al migdia que el vallesà seguirà vinculat al seu equip durant dos anys més, fins a finals del 2018 com a mínim.

D’altra banda, el Mundial disputarà la sisena prova aquest diumenge al circuit de Mugello (Itàlia). El torn de Maverick a MotoGP serà a les 2 del migdia, després que el llançanenc Isaac Viñales corri a Moto2 (12.20 h).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.