La victòria de la setmana passada a Palau contra l'Arenys va deixar el Citylift Girona a un pas de pujar a l'OK Lliga, però per celebrar l'ascens matemàtic sense estar pendent d'altres resultats l'equip de Ramon Benito necessita, com a mínim, empatar en el derbi gironí d'aquest vespre (20.00) a la pista del Palafrugell. «Un cop acabi el partit mirarem què ha passat a les nostres pistes, perquè nosaltres només podem controlar el que passa a la pista on juguem nosaltres i, per tant, anirem a Palafrugell a treure alguna cosa positiva que ens permetria assolir l'objectiu de pujar de categoria». L'experimentat Benito té clar que, només una combinació de resultats els deixaria sense ascens en el cas de perdre a Palafrugell, el millor és no temptar la sort i sortir a guanyar el derbi. «Tenim moltíssimes opcions de pujar de categoria i arribar a la màxima divisió de l'hoquei, però el partit no serà fàcil perquè juguem a la pista del Palafrugell en un derbi gironí que segur que serà complicat de guanyar».

A l'altre costat de la pista un Palafrugell que, tot i no jugar-s'hi res pel que fa la classificació, sortirà a guanyar per acabar la temporada amb una alegria a casa i per mantenir les bones sensacions de tota la temporada al pavelló del carrer Ample, on equips punters com Barça B, Alcobendas o Manlleu no han pogut guanyar. «Ni regalarem el partit, ni sortirem més motivats que en altres partits», diu el tècnic Xevi Garcia, que té que l'objectiu és «brindar la victòria en el darrer partit de lliga a la nostra afició, però res més».

Una victòria local que, de fet, segurament tampoc impediria l'ascens del Citylift Girona que té molts números de pujar encara que perdi avui a Palafrugell. L'única combinació que el deixa sense OK Lliga és la seva derrota sumada a les victòries de Sant Cugat, Sant Feliu i Alcobendas contra Barça B, Mieres i Mataró, respectivament. Els madrilenys, que ara mateix són cinquens i es troben a tres punts del Girona, són l'únic equip amb el qual l'equip de Ramon Benito surt perdent en cas d'acabar igualats o de triples o quàdruples empats amb altres rivals.