La marxa de l'empordanès Maverick Viñales, fins ara pilot de Suzuki, a Yamaha per al campionat del món de MotoGP de la temporada vinent va ser confirmada ahir oficialment i de forma simultània pels dos equips. Hores després dels comunicats dels dos equips, Maverick Viñales va aprofitar per mostrar la seva il·lusió per anar a Yamaha al costat de Valentino Rossi, que sempre ha estat el seu ídol.

«Finalment he decidit canviar d'equip, anar a Yamaha, en una decisió que és molt important per a la meva carrera i que em farà créixer molt com a pilot», va dir Maverick Viñales, que va afegir que estava molt agraït a Suzuki perquè confien molt en mi i intenten donar-me la millor moto possible». Per la seva part, Valentino Rossi també va donar la benvinguda a Viñales a Yamaha de cara a la temporada vinent: «Al final a anat tot com m'esperava. L'arribada de Maverick és positiva, tant per a Yamaha com per a ell, i junts formarem un bon equip, ja que és ràpid i jove i serà un altre dur company d'equip». Rossi també va demanar «respecte» per a tots els pilots aquest cap de setmana a Mugello conscient que Marc Márquez serà en el centre de totes les mirades dels aficionats italians per la mala relació que té amb ell des del polèmic final del darrer mundial de Moto GP.

Viñales cobrirà el lloc que deixarà vacant l'actual campió del món de MotoGP, el mallorquí Jorge Lorenzo. Yamaha va assenyalar en un comunicat que és «un gran plaer» anunciar el fitxatge de Viñales, que compartirà equip amb el nou vegades campió del món Valentino Rossi, que va ser renovat al març.

Suzuki, de la seva banda, expressa la seva «immensa gratitud» al pilot de Roses «per la seva contribució al creixement» del seu projecte a MotoGP «i pels grans resultats obtinguts junts».L'equip promet que durant el que queda d'aquesta temporada continuarà prestant «incondicional suport» a Viñales «a la recerca de resultats encara millors». Viñales, de 21 anys, va debutar en el Mundial en la categoria de 125 cc el 2011. Va guanyar el 2013 el Mundial de Moto3 i el 2015 va ser designat millor debutant a MotoGP.