La Delegació del Govern a Madrid impedirà l'exhibició d'estelades a la final de la Copa del Rei de futbol que disputaran diumenge que ve a l'estadi Vicente Calderón el Barcelona i el Sevilla. Aquest va ser un dels temes que es van abordar ahir a la reunió preparativa del dispositiu de seguretat del partit, en el qual es desplegarà un efectiu de 2.500 policies, vigilants i sanitaris.

Els assistents al camp hauran de passar per dos «exhaustius» anells de seguretat en els quals seran escorcollats per la policia per evitar l'entrada d'objectes prohibits, segons va detallar en roda de premsa la delegada del Govern, Concepción Dancausa. Fonts d'aquest organisme van indicar que, encara que en la final de Copa de l'any passat es van veure al Camp Nou banderes independentistes catalanes, la llei de l'esport prohibeix aquest tipus de símbols.

En concret, la llei contra la violència a l'esport prohibeix «l'exhibició als recintes esportius, als seus voltants o als mitjans de transport organitzats per acudir-hi de pancartes, símbols, emblemes o llegendes que, pel seu contingut o per les circumstàncies en les quals s'exhibeixin o utilitzin d'alguna forma incitin, fomentin o ajudin a la realització de comportaments violents o terroristes, o constitueixin un acte de manifest menyspreu a les persones participants en l'espectacle esportiu».

Cap al vespre, el Barça va emetre un comunicat en el que expressava «el seu desacord més absolut» davant la prohibició de l'exhibició de banderes estelades. «Aquesta decisió és un atemptat a la llibertat d'expressió», deia.

Puigdemont no hi assistirà

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va manifestar ahir a la tarda que no assistirà aquest proper diumenge a la final de Copa que jugaran el Barça i el Sevilla al Vicente Calderón de Madrid, després de conèixer que es prohibeix portar estelades a les graderies. Puigdemont considera que la decisió adoptada per la Delegació del Govern espanyol a Madrid és «un atemptat». Després d'una reunió amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, el polític gironí va destacar que una mesura així és «un atac a la llibertat d'expressió», subratllant que l'estelada és «democràtica i legal» i un «desig de llibertat» expressats pels «milions de persones que l'han portat».