Gerard Piqué, el central del Barça, va ser el jugador blaugrana encarregat ahir d'atendre els mitjans de comunicació. En una roda de premsa força extensa en la qual va tocar diversos aspectes que envolten l'actualitat del seu club, el central va instar els aficionats a gaudir del cicle guanyador que el primer equip de futbol ha estat capaç de mantenir durant els últims anys. Una ratxa de títols que, segons va avisar, «algun dia s'acabarà».

Després que el Barcelona aconseguís el passat dissabte el sisè títol de Lliga en els últims vuit anys, el jugador està plenament confiat que es podrà allargar l'hegemonia blaugrana, si bé va puntualitzar que «no interessa a ningú que sempre guanyin els mateixos» equips. «No hi ha cap club en el món que pugui aguantar el ritme que portem. Esperem allargar-lo, però hi haurà un dia que deixarem de guanyar», va insistir.

Va analitzar també Piqué que una de les claus dels últims anys ha estat que en un mateix equip ha coincidit «una generació futbolística amb un talent innat», cosa que, segons la seva opinió, difícilment es tornarà a repetir. «Som un equip guanyador i òbviament t'acostumes a guanyar i fa la sensació que les victòries no fan tanta il·lusió. L'altre dia revisava la Lliga del 1994, que es va guanyar després de la derrota del Deportivo. El Barça havia guanyat llavors onze o dotze Lligues. Ara en tenim 24, però tenim la mateixa il·lusió que abans», va destacar.

En qualsevol cas, va subratllar que el club haurà de seguir apostant pel futbol formatiu perquè «els de casa han d'estirar del carro» perquè «els de fora marquin la diferència». En aquest sentit, en ser preguntat per si la ratxa victoriosa pot generar frustració al Reial Madrid, Piqué, sense referir-se a l'etern rival, va opinar que «òbviament hi ha interessos perquè guanyin altres equips».

En el futur més immediat, el Barcelona té diumenge que ve l'oportunitat de guanyar la Copa del Rei i aconseguir el doblet, cosa que, si es produeix, seria, segons Piqué, la cirereta a una temporada que acabaria amb «un notable tocant l'excel·lent» tot i haver quedat fora de la Lliga de Campions als quarts de final.

Una baixa al Sevilla

Per aconseguir el desitjat doblet, el Barça haurà de superar el diumenge un Sevilla que no podrà comptar en la final de Copa amb el francès Timothee Kolodziejczak, sancionat amb quatre partits.