La mexicana Renata Zarazua, l'anglesa Amanda Carreras i la ucraïnesa Oleksandra Kobashvili, les tres entre les millors cinc centes raquetes del rànquing mundial, seran les primeres caps de sèrie del I Torneig Internacional de tennis femení de la Bisbal (ITF 10.000 dòlars) que es va presentar ahir a la Diputació de Girona i que se celebrarà del 23 al 29 de maig a les pistes del club que presideix Xavi Ponsatí. Joves promeses del tennis gironí com Júlia Payola o Ariadna Martí també seran a la Bisbal, en una cita que agafa els relleus del tornejos ITF, també de 10.000 dòlars, que s'havien fet a Santa Coloma de Farners i a Girona?(on en una primera etapa havia arribat a ser un ITF 75.000).

El CT la Bisbal, que ha complert trenta anys de vida, ha preparat tota una sèrie d'activitats paral·leles al torneig perquè la població del Baix Empordà sigui una festa del tennis la setmana vinent. Tots els partit seran de portes obertes per als espectadors i, a més, en el mateix club hi haurà una exposició de raquetes antigues, es farà un clínic a càrrec d'un dels entrenadors de Carla Suárez (Marc Casabò), s'espera la visita de Tommy Robredo i hi haurà una trobada de tots els presidents dels clubs de tennis de les comarques gironines.

La voluntat del CT La Bisbal és també d'acostar el torneig a la gent de la població i, per això, cada dia grup d'alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi aniran al torneig. I, en un pas més enllà, el dimecres 25 a la tarda es farà una activitat de tennis infantil fora de les instal·lacions del club: a la plaça del Castell.

El pressupost total d'aquest I Torneig Internacional femení de la Bisbal és de 22.000 euros, dels quals una mica menys de la meitat són en premis.