El madrileny Coke, amb els dos gols que van suposar la remuntada (1-3), va fer reaccionar un Sevilla adormit en el primer temps i triomfador en el segon que va superar el Liverpool i es va proclamar pentacampió de la Lliga Europa a Basilea. L'idil·li sevillista en aquest torneig és espectacular, ja que en una dècada ha arribat a cinc finals i les ha guanyat totes. Ahir davant un rival de molt renom, el Liverpool, que tenia l'oportunitat d'igualar al club andalús amb quatre títols en aquesta competició però que es va veure desbordat per una gran segona part del seu rival.

Va semblar que Jürgen Klopp havia manat deixar fer el Sevilla perquè avancessin les seves línies els d'Unai Emery i sortir a la contra, amb el que així van arribar les primeres aproximacions del conjunt anglès, com una rematada des de lluny de Can sense problemes per al porter David Soria. Sí que va tenir més perill la següent amb un cop de cap de Sturridge que es va trobar amb Carriço per rebutjar la pilota quan es colava. Poc després, els anglesos van demanar un penal de Carriço per mans. El Sevilla es va espantar amb aquestes jugades i el seu organitzador, l'argentí Éver Banega, no aconseguia connectar amb les bandes perquè aparegués Vitolo a donar joc a un Kevin Gameiro molt controlat. Cada vegada que s'envalentonava el conjunt andalús sortia després la contra anglesa, en la qual les entrades de Coutinho i les de Lallana feien mal. El partit anava bé al Liverpool. Sturridge, atent al que li oferien els seus companys, va enganxar la pilota d'una manera espectacular i va aconseguir el 1-0 als 35 minuts.

El gol va ser el resultat més lògic al vist fins llavors. El millor que va poder passar per al Sevilla va ser que arribés el descans, perquè el Liverpool es va mantenir molt còmode amb el marcador a favor. Després del pas pels vestidors, l'arrencada no va poder ser millor per al Sevilla, perquè abans que es complís el primer minut una incursió per la dreta de Mariano, en gran estat de forma, va sorprendre Moreno i Gameiro va empatar. Els papers van canviar, els de Klopp van passar pels seus pitjors moments davant un rival que va tenir més la pilota i la va jugar amb criteri. Després de dos intents més de Gameiro, el capità, Coke, altre cop extrem esquerre, va fer el 2-1.

El canvi radical que havia fet l'equip de Klopp va ser tan brutal com l'instint matador dels d'Emery, que van marcar el tercer als 70 minuts obra de Coke, no sense polèmica, ja que el van protestar molt els anglesos en reclamar que un jutge assistent havia aixecat la bandera. El títol ja no s'escaparia.