Dijous passat, l'Spar Citylift Girona anunciava la renovació d'Ify Ibekwe i Artemis Spanou. Dues de les jugadores més cotitzades de la plantilla acceptaven seguir a Fontajau en una notícia que, conjuntament amb el fitxatge de Rosó Buch i la continuïtat encarrilada de Mima Coulibaly, feia pensar que l'Uni tornaria a tenir arguments per lluitar per la Lliga Femenina i competir dignament a Europa. La certesa que Givens marxaria a Salamanca ha estat un cop dur, però no ha refredat tant els ànims de l'afició, i sobretot del club, com la voluntat de les institucions gironines de rebaixar l'aportació econòmica que rep l'Spar Citylift Girona. De moment, i a l'espera que Ajuntament i Diputació facin marxa enrere, l'Uni ha aturat la seva planificació esportiva i operacions com la incorporació del nou entrenador (Eric Surís), la renovació de Noemí Jordana o el fitxatge d'una nova jugadora interior per acompanyar Coulibaly o Spanou han quedat congelades. O, com mínim, aparcades a l'espera que les institucions gironines aclareixin quina serà la seva aportació a l'Uni la temporada vinent. Ara mateix sembla molt clar que si la rebaixa de les subvencions es manté en els paràmetres que els varen explicar en la reunió de divendres passat serà impossible que l'Spar Citylitft Girona torni a participar en competició europea, sigui Eurolliga o Eurocup, i fins i tot podria perillar la seva inscripció a la pròxima edició de la Lliga Femenina.

Ahir al migdia, en un xat amb lectors de diaridegirona.cat, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va reiterar el discurs habitual de suport al club que es manté des de la plaça de Vi. «Crec que és important donar suport a l'esport (especialment el de base) i sobretot el femení. Per tant, sempre hem donat suport a l'Uni i ho continuarem fent. Ara estem parlant per veure com podem des de l'Ajuntament col·laborar-hi», escrivia ahir Madrenas en resposta a una pregunta sobre la viabilitat de l'Uni seguint el mateix discurs que s'ha fet des de l'Ajuntament d'ençà que va acabar la temporada.

El plantejament públic de Madrenas, que ja es va expressar en termes semblants en la recepció a l'equip l'endemà de tornar a Salamanca, contrasta amb la sensació amb què els responsables de l'Uni i dels seus dos patrocinadors principals van sortir de la reunió de divendres passat amb Ajuntament i Diputació. Madrenas i Carles Salgas, en representació de la Diputació, van plantejar primer una rebaixa substancial de l'aportació econòmica per, davant el desacord de l'Uni, acabar emplaçant el club mantenir més contactes aquesta setmana. Sobre el canvi de postura respecte a l'any passat de les dues principals institucions públiques, en nom de la Diputació Carles Salgàs va explicar que la Diputació cenyiria la seva aportació a la de l'Ajuntament, va deixar desconcertats els responsables de l'Uni i contrariats els responsables dels patrocinadors principals: Joaquim Vidal (Spar) i Cayetano Pérez (Citylift). A l'espera d'aquests nous contactes, que no necessàriament han de ser una amb una reunió presencial, l'Uni ha posat el fre a la planificació esportiva. De moment encarà ningú se sumarà a Buch, Ibekwe i Spanou.