Q

uan un davanter anuncia el seu adéu del món del futbol, l'escenari ideal que li passa pel cap és acomiadar-se marcant un gol. Quan un porter viu una situació com aquesta, el que vol és marxar amb la porteria buida. I si això va acompanyat d'una permanència heroica i definitiva, oli en un llum. El porter i capità del Palamós, Joan Bayona, va viure aquest passat cap de setmana el comiat que sempre hauria somiat. El seu equip ha aconseguit tancar la Lliga en dotzena posició, lluny de tot perill i evitant aquella incòmoda incertesa d'haver d'estar pendent d'ascensos d'altres equips. A més a més, Bayona s'acomiadava del futbol deixant la porteria a zero en els dos darrers partits: 2 a 0 al Manlleu i 0 a 4 a Rubí.

Satisfet en l'àmbit personal, el ganxó admetia un cop després de jugar el seu últim partit que «realment el premi gros és la salvació, una fita que hem aconseguit guanyar per primera vegada dos partits seguits». A Rubí, Bayona va posar el punt i final a una llarga trajectòria. Concretament són 470 partits; d'aquests, 360 defensant l'escut del Palamós. Damunt la gespa de Can Rosés i amb la companyia de més d'una seixantena d'aficionats palamosins desplaçats a terres barcelonines, Bayona va ser alçat pels seus companys que li van reconèixer la dedicació d'anys i anys al club dels seus amors.

Enmig d'un vestidor convertit en una autèntica festa, el capità del Palamós confessava que «m'he emocionat molt i fins i tot se m'ha escapat alguna llàgrima perquè això no té preu». El de Sant Feliu de Guíxols afegia que «era el final somiat. Una salvació sense estar pendent dels descensos compensats, porteria a zero..., per això ara cal celebrar-ho amb una festa». Bayona va agrair el suport de la Penya Sport i dels integrants del futbol base que van voler acompanyar els de Mármol en l'últim partit del curs. A banda de les felicitacions rebudes, el porter del Palamós va marxar cap a casa amb una samarreta signada per la plantilla on s podia llegir les dates de la seva trajectòria en el món del futbol: des del 1997 al 2016 i els partits disputats, un total de 470, la gran majoria d'aquests en el club on el passat diumenge hi va penjar els guants: 360.