La Jonquera, ara sí, somia amb els ulls oberts amb l’ascens a Tercera Divisió, després del doble triomf de la setmana passada davant el Molletenc (3-0) i el Vic (2-0) que el torna a enlairar a la segona posició de Primera Catalana quan resten només dues jornades. Els nois que entrena Axel Vizuete depenen d’ells mateixos per disputar la promoció d’ascens a Tercera Divisió -surt vencedor per l’average en l’empat amb Sants i Horta actualment-, però no descarten ni molt menys el títol i l’ascens directe.

El Vilassar de Mar, amb qui havia perdut feia una setmana (2-1) després de ser remuntat quan jugava amb deu jugadors, té només dos punts de marge i a l’última jornada, el 28 de maig, jugarà al camp d’un Sants que seguirà amb opcions d’ascens. La Jonquera, per la seva part, té un calendari més planer: diumenge juga al camp d’un Mollet que està salvat i a l’última jornada rebrà la visita de l’Escala, que ja podria estar descendit, en el derbi.

D'altra banda, Pol Compte s’havia de perdre el que quedava de curs per una lesió al bessó, però s’ha recuperat abans i va tornar a Vilassar de Mar fa una setmana. L’exjugador del Figueres i Peralada porta 9 gols després d’anotar en els dos últims duels, contra Vic i Molletenc, rival contra el qual va debutar Javi Amigo (Agullana) dimecres passat.

L’Escala queda sec a Girona i col·loca un peu i mig a Segona

En un duel crucial per intentar salvar-se, l’Escala no va poder passar de l’empat sense gols al camp del Girona B i té la permanència a quatre punts -sense comptar els descensos compensats- quan en queden sis en joc.

A Vilablareix, sense el sancionat Lluís Ferrer, els nois de Pere Ballart van tenir opcions de triomf contra un rival que estrenava tècnic -Javi Garcia ocupa el lloc de l’experaladenc Nacho Castro, destituït. L’Escala, amb un peu i mig a Segona, podria ser jutge del futur de la Jonquera.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.