Dissabte el Bordils va jugar el penúltim partit de la temporada, l'últim del curs al Blanc-i-Verd, i ho va fer de la millor manera possible: amb una victòria per retre un merescut tribut a un dels seus jugadors insígnia aquestes darreres temporades, David Masmiquel. Els de Pau Campos van superar el Zamora (30-28), per situar-se vuitens abans de tancar el curs aquest proper dissabte (19 h) a la pista de l'Amenabar. Una victòria o un empat permetria a l'equip del Gironès tancar el curs com a vuitè classificat, la millor classificació del Bordils des del seu debut a Plata, ara fa tres anys.

La jornada de dissabte va ser rodona, mentre l'afició acomiadava David Masmiquel, el segon equip aconseguia l'ascens a Primera Nacional. Amb la feina feta des de fa setmanes, toca fer balanç. El tècnic Pau Campos es mostrava molt satisfet per l'ascens del filial, ja que això "representa un salt qualitatiu i d'exigència. És brutal que un club com el Bordils pugui tenir dos equips a categories estatals. Ara haurem de treballar de valent per preparar la pròxima temporada, que serà històrica". L'ascens del segon equip no comportarà canvis importants a l'estructura. Com ha fet sempre el Bordils seguirà confiant en la gent de la casa. Amb un pressupost que es vulgui o no haurà de créixer per poder fer front a tres equips jugant a nivell estatal -no es pot oblidar que a part dels dos equips d'handbol, el Bordils també té l'equip de voleibol femení a Primera Nacional- haurà de continuar fent equilibris per seguir consolidant un projecte cada cop més exitós. En aquest sentit, Campos es mostra tranquil. "Tenim la sort que gairebé tots els jugadors del segon equip encara són júniors, i això els permet doblar partits. A més podran jugar cada cap de setmana a Primera Nacional o a Plata, en funció del seu rendiment durant la setmana".

L'ascens del segon equip dissabte a la localitat valenciana d'Alcàsser, converteix el Bordils en un privilegiat dins l'handbol estatal, ja que és un dels pocs clubs que té dos equips jugant en competicions estatals. Com reconeixia ahir mateix Campos, "molts clubs de Plata no tenen filial, o en cas de tenir-ne aquest juga en una categoria totalment territorial. Segurament som l'únic equip de Plata que tenim el filial a Primera Nacional".

El tècnic de la Bisbal d'Empordà, admet que "per als jugadors de la base serà com una masterclass que cada cap de setmana puguin veure un partit de Primera Nacional o de Plata. Que els nois puguin viure aquest nivell amb els seus propis ulls ens garanteix que tinguin ambició per treballar amb l'objectiu d'arribar algun dia a aquestes categories". Humil com de costum, a Campos no li fa res admetre que "cal felicitar a tota la gent que ha format part en els últims deu-quinze anys de la història del Bordils, perquè això no és flor d'un dia. Això és el treball constant de molts entrenadors i directius que han passat pel club aquests últims anys". Sense temps per perdre, Campos i els seus ajudants es reuniran en els propers dies un per un amb els seus jugadors, "per saber amb qui podem comptar la temporada vinent. Sembla que Marc Combis tornarà a integrar-se a la plantilla, i això sempre és una bona notícia. Haurem de veure qui pot continuar compaginant els entrenaments i a partir d'aquí escollirem els 14 jugadors que tindran fitxa del primer equip, i els 18-20 que tindran fitxa del segon equip". Preguntat per quin ha estat el pitjor moment del curs, Campos respon de seguida. "És la lesió de Marc Prat en el partit contra el Cisne. Aquell dia havíem de guanyar, i ho vam fer d'un gol, però no ho vam celebrar perquè la lesió d'en Prat va ser un cop molt dur dins del vestidor".

Dissabte a la pista de l'Amenabar, i independentment de quin sigui el resultat, el Bordils tancarà una temporada històrica: consolidació del primer equip, i ascens del segon equip a Primera Nacional, sense oblidar la permanència de l'equip femení de voleibol en la temporada del seu debut a la Primera Nacional. Tot un èxit per a un poble de només 1.700 habitants.