El Barça celebrarà el 24è de Lliga aconseguit ahir a Granada amb una rua pels carrers de Barcelona, que començarà a les 18.00 hores d'avui, segons va confirmar ahir després del partit el mateix president del club, Josep Maria Bartomeu. L'èxit s'ho mereix. Després de sumar un títol que els blaugrana tenien guanyat, van relliscar i l'han hagut de tornar a guanyar en un renyit esprint final amb Atlètic de Madrid i, sobretot, Reial Madrid. Per això, l'entitat ha decidit, tot i que encara falta per disputar la final de la Copa, celebrar-ho amb una rua pels carrers de la ciutat.

Inicialment, el Barça s'havia plantejat la possibilitat d'organitzar una rua per ahir mateix a la nit, quan l'equip arribés de Granada, però aquesta opció va ser desestimada divendres, per raons de seguretat, per l'Ajuntament de la ciutat, després de veure com l'esdeveniment coincidia amb el multitudinari concert de Bruce Springsteen al Camp Nou i el Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló.

La comitiva, en què participaran jugadors i tècnics, sortirà del World Trade Center, situat a la zona del port de Barcelona, per iniciar un trajecte que durarà hora i mitja aproximadament. El recorregut transcorrerà per la plaça Drassanes, l'avinguda del Paral·lel, la plaça d'Espanya i l'avinguda Maria Cristina, abans d'acabar a l'avinguda de Rius i Taulet.

A més, la rua tindrà tres punts d'animació amb banderes, confeti i pantalles a la plaça Drassanes, al Paral·lel, a la cantonada Viladomat i a la plaça d'Espanya per animar una festa que els jugadors ja van començar un cop finalitzat el partit. Serà la forma de celebrar aquesta Lliga, la segona consecutiva, amb els aficionats culers, abans de començar a preparar la final de la Copa del Rei, que el conjunt blaugrana disputarà ?diumenge que ve (21.30) contra el Sevilla a l'estadi Vicente Calderón. Si el Barça també guanyés aquest títol, el club podria fer una segona rua pels carrers de Bacelona per celebrar el que seria un històric doblet. Tot això, però, serà si el Barça aconsegueix guanyar la Copa.

Dos retocs per la 2016-2017

Un fitxatge a la davantera i un altre a la defensa. Aquests són els plans de futur del Barça després de guanyar la seva 24a Lliga, la vuitena els últims deu anys, i a l'espera del que passi en la final de la Copa del Rei, acumula en el seu historial del curs dos trofeus més: la Supercopa d'Espanya i el Mundial de Clubs. El Barça tanca una temporada de molt d'èxit que no convida en el club a dur a terme grans canvis amb vista al curs que ve.

Un dels noms que més ha sonat aquests dies és el de Denis Suárez. El migcampista, que ja va jugar al Barça B fa dues temporades, serà amb quasibé tota seguretat el primer reforç per la temporada que ve. A més, el club treballarà en la millora de contracte de Sergio Busquets i en la renovació de Neymar, mentre que només permetrà sortides de jugadors prescindibles, tancant d'aquesta forma qualsevol especulació sobre la partida d'alguna estrelles.

El gran objectiu per a aquest proper estiu serà un defensa de garanties. Els noms que més força han agafat són els de Laporte, de l'Athletic Club i el de Marquinhos, del PSG. En total, el club disposa d'uns 60 milions d'euros més vendes per fitxar i resta a l'espera de saber quin patrocinador portarà el proper any a la samarreta, un fet molt important a causa de l'economia del club, molt marcada per la faraònica inversió que faran amb el Nou Camp Nou.