El Peralada i el Palamós depenen d'ells mateixos per celebrar la permanència matemàtica i així evitar estar pendents del futur de l'Olot i la Pobla de Mafumet a la Segona B. El descens directe l'han esquivat, però ara l'objectiu és evitar les places dels descensos compensats. El més important és que els dos conjunts empordanesos depenen d'ells mateixos per seguir a Tercera Divisió i amb un triomf obtindrien la tranquil·litat absoluta.

Després d'una temporada farcida d'alts i baixos, el Peralada i el Palamós arriben a l'última jornada de Lliga amb tot a favor per continuar la temporada vinent a la Tercera. El mèrit i la clau dels xampanyers és l'excel·lent segona volta que estan protagonitzant de la mà d'un endollat Marc Mas, pitxitxi de la categoria amb 21 gols. D'aquests, el silenc n'ha celebrat 15 a la segona volta. Aquest diumenge (12.30 h), els d'Arnau Sala (13ens amb 46 punts) reben al Municipal un rival directe, el Santfeliuenc (16è amb 44), que s'hi juga també la vida. Si els tres punts es queden a casa, no caldrà patir davant l'amenaça dels descensos compensats que en aquests moments afecten la 17a i 16a posició. El migcampista Guillem Cornellà serà baixa per sanció.

El degà, de la seva banda, va fer un pas de gegant imposant-se en l'últim partit a Palamós al Manlleu (2-0). Una victòria que permet els de Mármol tancar la Lliga a Rubí davant un conjunt ja descendit. El Palamós, com el Peralada, depèn d'ell mateix i, si suma els tres punts, també eludirà els compensats. A diferència dels altempordanesos, que han fet dues voltes completament diferents, els de la Costa Brava durant tota la competició han fet de la irregularitat el seu tret més característic. Així ho indica el fet que mai han encadenat dues victòries seguides. A Rubí es podria trencar aquesta estadística. Jordi Matamala i Pastor no hi seran per sanció, com tampoc el local Cañaveras.